0751. 022. 948 | 0752.544.644luni pana vineri intre orele 9 si 18
PRIMA PAGINA»ARTICOLE»ALIMENTE CARE ITI INCETINESC METABOLISMUL
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Alimente care iti incetinesc metabolismul

 

Sunt cazuri in care, oricat ne-am stradui sa pierdem din greutate, cantarul ne arata ca nu o facem. Vorbim aici de schimbari in dieta, alimente, orar al meselor, exercitii fizice.

 

Daca si voi v-ati confruntat cu o astfel de problema, raspunsul s-ar putea sa fie simplu si nicidecum acolo unde il cautati!

 

Si asta pentru ca, desi ne chinuim sa avem o dieta sanatoasa si echilibrata, unele alimente ne pot pune piedici si pot incetini metabolismul. Corpul nostru recunoaste aceste alimente ca pe toxine si mai degraba “lupta” impotriva lor, decat sa le metabolizeze.

 

Pe scurt, iata la ce poate duce asta:

 

  • crestere in greutate
  • disfunctii ale glandei tiroide
  • oboseala
  • probleme hormonale
  • boli digestive

 

Iata o lista cu aceste alimente:

 

Sucurile de fructe 

 

Va povesteam, mai pe larg, despre dezbaterea cu privire la sucurile de fructe si aici. Desi sunt adesea marketate ca fiind adevarate comori de vitamine si sanatate, sucurile de fructe nu sunt, in fapt, cel mai bun lucru pentru organism.

 

Nu este de neglijat ca acestea contin o importanta cantitate de zaharuri, deci, o cantitate mare de sucuri de fructe va contine si foarte mult zahar. Ne referim mai ales la sucurile “naturale” din comert, care contin si o cantitate mare de coloranti si conservanti.

 

De cele mai multe ori, aceste sucuri au cantitati de zahar chiar mai mari decat sucurile acidulate. Pe lista de ingrediente puteti gasi si siropul de porumb, dextroza, fructoza, concentratul de suc, maltodextrina. Sunt, in fapt, tot zahar.

 

Pentru a evita tot acest consum nefiresc de zahar si a beneficia de savoarea si vitaminele sucurilor de fructe, incercati limonada, pe care sa v-o faceti acasa, din sucul de la cateva lamai, apa si putina miere de albine. Puteti incerca mierea de Manuka, pentru efecte sporite.

 

Sau puteti consuma apa de cocos sau kombucha.

 

Daca timpul v-o permite, cu ajutorul unui blender performant, va puteti face singuri sucurile din fructe, adaugand si o cantitate de legume.

 

Cerealele integrale  

Poate parea ciudat, insa toata campania sustinuta de a consuma cereale integrale nu este, in fapt, benefica. Depinde insa mult si de modul in care consumam aceste cereale integrale.

 

De ce nu sunt ele bune pentru metobolismul nostru? Cerealele integrale contin gluten, amidon si acid fitic. Glutenul cauzeaza inflamatii – radacina tuturor bolilor, iar amidonul se transforma in zahar. Printre alimentele cu cea mai mare cantitate de cereale integrale sunt painea, pastele, cerealele, biscuitii, briosele, deserturile, faina, batoanele de cereale.

 

Solutii: inlocuiti painea, pastele din dieta cu fructe si legume sau limitati consumul acestor alimente. Sau, si mai bine, inlocuiti faina clasica cu faina de cocos. Este un bun prieten al sanatatii, pentru ca este bogata in fibre si va ajuta sa pierdeti din greutate.

 

Uleiul de rapita 

 

Daca folositi uleiul de rapita sau alte uleiuri vegetale, trebuie sa stiti ca acestea incetinesc metabolismul si duc la aparitia depozitelor de grasime. Uleiul de rapita contine uleiuri hidrogenate care pot dauna hormonilor si metabolismului.

 

In plus, pana la 90% din uleiul de rapita de pe piata este modificat genetic, deci va expuneti automat unui val de pesticide, care nu numai ca sunt toxice, ci va distrug metabolismul si va afecteaza sanatatea.

 

Ce puteti face: inlocuiti toate uleiurile vegetale cu uleiul de cocos. Acesta va va stimula metabolismul.

 

Batoanele de cereale 

 

Au fost prezentate mult timp ca secretul dulce al unei siluete de invidiat. Insa, la o prima vedere, ingredientele de pe eticheta ne arata contrariul: cereale, zahar, indulcitor, coloranti.

 

In plus, studii recente arata ca, desi pe lista de ingrediente se regaseste mierea de albine, 76% din aceasta nu continea polen. In plus, fusese pasteurizata la o temperatura inalta, pierzand din beneficii. Devenise, in fapt, la fel de toxica precum siropul de porumb.

 

Evitati, deci, batoanele de cereale din comert. Optati pentru cele facute acasa. Trebuie doar sa puneti la inmuiat migdale, nuci pecan, caju timp de 8 ore. Lasati-le apoi la uscat timp de o zi, pe un prosop de hartie. Amestecati-le cu miere de albine, stafide, fulgi de cocos, scortisoara. Puneti-le la cuptor sau intr-un deshidrator.

 

 

 

"Always laugh when you can. It is cheap medicine."
Lord Byron
© Copyright GreenBoutique.ro 2016. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: