0751. 022. 948 | 0752.544.644luni pana vineri intre orele 9 si 18
PRIMA PAGINA»RETELE NOASTRE»TORT RAW VEGAN CU CREMA DE VANILIE SI AFINE
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Tort Raw Vegan cu crema de vanilie si afine

Reteta de tort raw vegan cu crema de vanilie si afine este o incantare a papilelor gustative. Daca aveti pofta de un desert raw vegan, consistent si racoritor in acelasi timp, iata reteta pe care o propun astazi.

Iata de ce ingrediente avem nevoie:

Blatul:
  • 2 cani nuci romanesti hidratate min 8 ore
  • 1 cana de curmale
  • 1 varf de cutit de vanilie pudra
  • 1 varf de cutit de nucsoara
Crema de vanilie:
  • 1 cana caju hidratat
  • ½ cana de curmale
  • 1 banana
  • 1 varf de lingurita de vanilie praf
  • 1 lingura de suc de lamaie proaspat stoarsa
Crema de afine:
  • 1 de cana de afine
  • 50 gr de caju hidratat cateva ore
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 1 varf de lingurita de vanilie praf
  • 50 gr de curmale hidratate
Decor:
  • Cateva afine
  • 1 lingura de suc de lamaie proaspat stoarsa
Mod de preparare:

Blatul: Adaugati nucile, curmalele, scortisoara, vanilia si nucsoara intr-un robot sau blender cu lama S. Se proceseaza in jur de 3-5 min (in funcţie de puterea aparatului). Adaugati o lingura de apa si lasati aparatul sa mearga in continuare un minut, pana compozitia se roteste ca o minge in aparat. Pregatiti un inel culinar, special pentru torturi, in care puneti hartie de copt sau presati fulgi de cocos. Turnati compozitia in forma si apasati-o, folosindu-va de o spatula, astfel incat sa ia forma inelului culinar.
Apoi, se lasa forma cu blatul in congelator pentru cel putin 30 de min.

Crema de vanilie: Intre timp, adaugati in blender caju-ul, banana, curmalele, 1 varf de lingurita de vanilie si o lingura de suc de lamaie. Se blendeaza cateva minute, pana obtinem consistenta unei creme. Turnati crema obtinuta peste blat si se lasa aproximativ 10 min la congelator.

Crema de afine: Adaugati afinele, caju-ul, curmalele si vanilia in blender. Mixati-le in jur de 2 min, pana se transforma intr-o glazura. Uleiul de cocos se pune progresiv peste crema. Turnati crema peste tort si intindeti uniform. Se lasa la congelator aproximativ 10 minute.

Decor: Cana de afine se scufunda intr-un vas cu apa peste care se toarna 1 lingura de suc de lamaie (ca sa nu se oxideze pe tort). Decorati tortul cu afinele, in cerc sau cum doriti.

Tortul se lasa cateva ore la congelator astfel incat ingredientele sa se intrepatrunda si sa devina consistent. Se lasa la temperatura camerei cu 15-20 min inainte de a trece la treaba! Si anume, a-l manca :).

sursa: www.rawcoco.ro

Opinii si recenzii pentru: Tort Raw Vegan cu crema de vanilie si afine

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii o recenzie pentru aceasta reteta!

Indicatii pentru a scrie o recenzie
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a incerca reteta propusa.
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Personalizeaza reteta conform gusturilor proprii.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru aceasta reteta.

Aceasta reteta nu dispune inca de o opinie sau recenzie.
"The doctor of the future will no longer treat the human frame with drugs, but rather will cure and prevent disease with nutrition."
Thomas Edison
© Copyright GreenBoutique.ro 2016. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: