0751. 022. 948 | 0752.544.644luni pana vineri intre orele 9 si 18
PRIMA PAGINA»ARTICOLE»TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE APA IONIZATA
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Tot ce trebuie sa stii despre apa ionizata

Una din principalele cauze ale oboselii, toxemiei, constipatiei si a imbatranirii premature este cauzata de lipsa consumului de apă. Apa este implicată în toate procesele metabolice, schimburi electrice, căi biochimice, acţiuni psihice şi mentale din corpul uman. Trei pătrimi din conținutul corpului este apă.

 

Muşchii nostri conțin 70% apă, sângele 82% apă, oasele conțin circa 25% apă, iar creierul nostru conţine 85% apă. Dacă corpul dumneavoastră nu primeşte destulă apă, acesta va trebui să recileze substanțele care conțin deja apă, asta însemnând să le refiltreze prin rinichi, suprasolicitând ficatul şi rinichii.

 

Apa este elementul care extrage nutrienţii din alimente, transportându-i până la sânge, reface fluidele vitale şi totodată ajută organismul la detoxifiere. Deshidratarea este una din principalele cauze ale retenției apei în organism. Corpul este forțat să rețină apă dacă nu primeşte destulă – mecanism de autoconservare al organismului. Deshidratarea este adesea cauza principală a durerilor cronice, incluzând durerile de cap şi artritele: în primul rând datorită concentrării acizilor şi a recirculării toxinelor prin organism, iar în al doilea rând datorită uscării stratului lubrifiant al țesuturilor, cauzând frecarea între țesuturi de unde şi apariția inflamării şi a durerii.

 

Proporțional cu volumul de apă care intră în stomac, este secretat de către tractul intestinal un hormon / neuro-transmițător "motilina" care poate fi măsurat în sângele aflat în mişcare. Motilina produce mişcări ritmice de contracţie şi relaxare ale tractului digestiv - peristaltismul. De aceea deshidratarea poate fi cauza durerilor abdominale, a constipației şi a colicilor. Fluxul osmotic al apei prin membrana celulei poate genera energie "hidroelectrică" care este transformată şi depozitată în acumulări de energie, fiind important pentru toate procesele celulare incluzând neurotransmisia.

 

Deci câtă apă trebuie să bem? Multe persoane autorizate susțin un consum de 8 – 10 pahare pe zi (2 – 2,5 litri), dar consumul poate varia în funcţie de greutatea corpului, de activitatea fizică depusă şi de tipul de alimente consumate. Alţii recomandă aproximativ 1 litru de apă pentru fiecare 25 de kg corp, dar dacă suferiți de vreo boală, constipaţie sau doriți să vă detoxifiați, ar trebui să dublați această cantitate.

 

Există atât de multe tipuri diferite de apă pe care putem să le bem, iar acestea pot crea confuzii pentru unii, aşa că vom discuta despre câteva tipuri disponibile de apă.

 

Dacă nu aveți apă curată, corpul dumneavoastră va trebui să o cureţe pentru dumneavoastră, pe lângă toate celelalte funcţii ale sale. Avem nevoie de asemenea de apă sănătoasă. Adică apă care îmbunătăţeşte sănătatea fiind benefică pentru organism. Staţiile de tratare ale apei pot adăuga legal până la 50 de substanţe diferite în apa de la robinet pentru a o "purifica". Printre substanţe se numără: varul nestins, sulfatul de aluminiu, clorul, hidroxidul de calciu, soda caustică, dioxidul de carbon, carbonatul de sodiu, sulfatul feros şi sulfatul feric, cărbunele activat praf sau granule, silicoflorura de sodiu, polielectroliţi, amoniacul, fosfaţii, sulfatul de cupru, permanganatul de potasiu, hipocloriţii, clorura de sodiu, argilele. Dezinfectarea apei poate avea efecte nedorite prin persistenţa în apa potabilă a unor substanţe folosite la tratarea ei sau sub-produşi ai acestora, cum sunt: clorfenolii, halo-acetonitrilii sau trihalo-metanii (în cazul clorinării) respectiv aldehidele, fenolii şi acizii carboxilici (în cazul ozonizării).

 

Toată materia şi energia are o vibraţie. Structura chimică şi vibraţiile electromagnetice ale apei vor avea un efect asupra funcţiilor structurii chimice, asupra vibraţiilor electromagnetice şi strălucirii organismului dumneavoastră.

 

Astăzi, apa de la robinet este o "apă moartă". Structura sa moleculară şi abilitatea apei de a transporta elemente chimice cum ar fi oxigenul şi substanţele nutritive este foarte slabă. Substanţele nutritive esenţiale ce pot fi în apă sunt de cele mai multe ori blocate şi legate de alte substanţe chimice şi resturi care le fac inutile sau le aduc într-o stare în care aportul lor este foarte mic pentru organism. Apa de la robinet este aproximativ neutră (pH 7), iar ORP (potenţialul de oxidare reducere) are o valoare de aproximativ +400...+600 mV. Având potenţialul pozitiv, apa de la robinet are capacitatea de a atrage electronii altor molecule, având un efect oxidant.


 

Apa fiartă – puteţi evapora clorul şi să omorâţi unele microorganisme prin fierberea apei. Cu toate acestea alte substanţe chimice şi toate resturile solide dizolvate în apă rămân, împreună cu endotoxinele din bacteriile omorâte. Aceste endotoxine pot produce substanţe pirogene, care sunt mult mai dăunătoare organismului decât bacteriile vii în sine.

 

Apa de ploaie – picăturile de ploaie se formează în jurul particulelor purtate de aer. Aerul din zilele noastre tinde să fie din ce în ce mai poluat, astfel că stropii de ploaie nu mai sunt o sursă de apă potabilă pură necontaminată, ci mai degrabă un cocktail de acid sulfuric, plumb din benzină şi motorină, dioxid de sulf, monoxid de carbon, derivaţi ai benzenului rezultaţi din industrie.

 

Apa de izvor sau minerală – practic obţineţi ceea ce iese din pământ iar această apă poate fi diferită de la izvor la izvor. Această apă conţine cantităţi variabile de metale, săruri ale unor metale şi alte substanţe ce se pot infiltra în bazinele subterane de apă. Aluminiul, magneziul, potasiul şi sodiul, ca şi sulfaţii şi clorurile, pot fi prezenţi în cantităţi mari. Pe de altă parte, datorită conţinutului ridicat de săruri minerale unele ape minerale nu sunt recomandate pentru consumul zilnic curent ci numai în cure, pe perioade limitate de timp. Sursele de apă minerală potabilă pot conţine niveluri ridicate de Ca2+, Mg2+ şi Na+ oferind cantităţi mari din punct de vedere clinic din aportul alimentar recomandat al acestor minerale. Indiferent dacă alegeţi apa minerală direct de la sursă sau cea îmbuteliată, alegeţi apa cea mai apropiată nevoilor dumneavoastră.

 

Apa distilată – majoritatea impurităţilor sunt îndepărtate prin distilare. Prin distilare se înţelege fierberea apei şi condensarea vaporilor într-un alt vas curat. O apă cu un grad ridicat de puritate se poate obţine prin dubla distilare a apei. Este adesea observat că consumul de apă dură, sau apa care conţine unele minerale, este asociat cu efecte cardiovasculare benefice. Prin distilarea apei se îndepărtează şi o foarte mare parte din mineralele benefice dizolvate în apă.

 

Apa purificată sau RO (osmoza inversă) – purificarea apei prin osmoză inversă sau nano-filtrare elimină toate sau aproape toate mineralele din aceasta. Acest lucru duce la o apă demineralizată care nu este indicată pentru consum. În 1980 Organizaţia Mondială a Sănătăţii a investigat efectele apei demineralizate asupra sănătăţii şi experimentele au arătat că la oameni apa demineralizată a crescut diureza şi eliminarea electroliţilor, cu scăderea concentraţiei de potasiu seric. Magneziul, calciul şi alte substanţe nutritive din apă pot ajuta împotriva deficienţei nutriţionale. Apa demineralizată poate creşte de asemenea şi riscul datorat metalelor toxice deoarece le absoarbe mai uşor, iar lipsa calciului şi a  magneziului din apă nu mai previne absorbţia plumbului şi a cadmiului. Recomandările pentru magneziu sunt de minim 10mg/l cu un optim de 20-30 mg/l; pentru calciu, minimum este 20 mg/l cu un optim de 40-80 mg/l şi o duritate totală (adăugare de magneziu şi calciu) de 2-4 mmol/l. La o duritate a apei de peste 5 mmol/l s-a observat o incidenţă mai mare a calculilor biliari, pietrelor la rinichi, pietre urinare, artroze, artopatii. Apa demineralizată lipseşte organismul de minerale şi ioni, cum ar fi cei de calciu, care joacă un rol cheie în funcţiile biologice, cum ar fi hemostaza sistemului nervos, şi care sunt găsiţi în mod normal în apa potabilă. Din moment ce apa distilată sau purificată este lipsită de minerale pentru o stare de sănătate bună este necesară asigurarea un aport suplimentar de minerale printr-o dietă corespunzătoare.

 

Apa ionizată - este apa de la robinet, filtrată foarte bine pentru a îndepărta toate impurităţile şi apoi ionizată prin electroliză cu ajutorul unor electrozi din titan acoperiţi cu platină. Apa ionizată obţinută cu ajutorul ionizatorului poate fi alcalină - cu un pH mai mare de 7 şi ORP -250...-350 mV, sau acidă - cu un pH mai mic decât 7 şi ORP +700...+900 mV. Apa alcalină cu un pH cuprins între 8.5 şi 9 este benefică organismului având un efect antioxidant şi antiîmbătrânire şi este puternic hidratantă datorită dimensiunilor mai mici ale moleculelor de apă care pot fi absorbite mai uşor de organism. Apa acidă cu un pH cuprins între 5.5 şi 2.3 are un efect antibacterial, putând fi folosită la spălatul: mâinilor, ustensilelor din bucătarie, fructelor şi a legumelor şi pentru a dezinfecta tăieturi şi răni minore.

 

Acesta este motivul pentru care în era noastră modernă, este esenţial ca dumneavoastră să investiţi într-un aparat de tratare a apei. Pe piaţă există multe aparate bune pentru tratarea apei. Noi promovăm aparatele de ionizare a apei Chanson Water care sunt mai mult decât un sistem de filtrare. Acestea ionizează apa, o alcalinizează şi o divide în grupuri mai mici de molecule. Ce înseamnă acest lucru? Apa alcalină poate să neutralizeze efectiv acizii din sânge şi ţesuturi. Apa este încărcată cu ioni negativi care funcţionează ca un puternic antioxidant care curăţă radicalii liberi, neutralizând substanţele toxice din sânge (toxinele sunt încărcate pozitiv). Această apa oferă organismului hidratarea, mineralizarea, alcalinizarea şi detoxifierea de care are nevoie.

 

Japonezii au făcut cercetări intense asupra apei şi au descoperit că cu ajutorul ei s-au putut trata cu succes diferite tipuri de cancer, disfuncţii ale imunităţii, mahmureala, îmbătrânirea prematură, detoxifierea ţesuturilor organismului, ducând până la protejarea organismului de contaminarea cu substanţe toxice. Mărturiile utilizatorilor acestui aparat de alcalinizare al apei susţin că – eczemele au dispărut, la fel şi durerile, au avut control asupra candidei, au avut o digestie mai bună, au scăzut în greutate, le-a crescut energia, le-a scăzut numărul migrenelor, la fel şi oboseala cronică, s-au vindecat de artrite, de MS, de depresii şi multe altele. 
"Daca divinul creator a depus atat de mult efort pentru a ne oferi bucate atat de alese si de delicioase, trebuie sa depunem si noi efortul de a le servi bine si in mod ceremonios."
Fernand Point
© Copyright GreenBoutique.ro 2016. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: