0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»10 alimente organice in care merita sa investesti    

10 alimente organice in care merita sa investesti    

Va vorbeam zilele trecute despre alimentele organice si despre importanta lor in dieta. Plecand de la premisa ca stilul de viata nu ne permite ca toate alimentele sa fie organice, desi preferabil, am facut o lista de alimente la care nu trebuie facut rabat de la calitate.

 

Merele

FDA (Food and Drug Administration) sustine ca merele contin cele mai multe pesticide, comparativ cu orice alt fruct sau leguma, dintr-un total de 36 analizate. Un singur test a gasit sapte chimicale intr-un singur mar.

 

Mancarea pentru copii

Sistemul imunitar al copiilor nu este inca suficient dezvoltat si este, deci, cu mult mai vulnerabil decat cel al adultilor. Mancarurile de copii gata preparate tind sa foloseasca fructe si legume care au fost tratate cu chimicale.

 

Unt si lapte

Bovinele sunt hranite, in general, cu furaje tratate chimic, care apar, mai apoi, in lapte. Laptele non-organic poate contine si hormoni de crestere sau antibiotice.

 

Pepene galben

Pepenii galbeni sunt deseori contaminati cu cinci dintre chimicalele care au cea mai mare durabilitate in timp. Dieldrin, un insecticid foarte toxic, inca este absorbit de radacinile plantei, desi a fost interzis inca din 1974.

 

Castravetii

Castravetii sunt pe locul 12 intr-o lista a celor mai contaminate alimente, din cauza continutului ridicat de pesticid.

 

Strugurii

Strugurii sunt tratati cu numeroase chimicale, in mod special cei proveniti din Chile, care pot fi expusi la pana la 17 pesticide. Organici sau nu, strugurii au un continut ridicat de fructoza.

 

Fasolea verde

In Statele Unite ale Americii, de exemplu, au fost inregistrate 60 de pesticide diferite, folosite pentru tratarea culturilor de fasole.

 

Spanacul

Chimicalele folosite in tratamentul spanacului pot interfera cu hormonii de reproducere.

 

Capsunile

Sunt si ele printre cele mai contaminate si au o cantitate insemnata de fructoza.

 

Dovleacul

La fel ca si pepenele galben, acesta poate absorbi dieldrina din sol.

 

sursa foto: pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

 

"Fericirea consta, in primul rand, in sanatate. "
George William Curtis
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: