Prima pagina»Articole»13 feluri creative in care poti folosi uleiul de cocos
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

13 feluri creative in care poti folosi uleiul de cocos

 

Putem afirma, fara sa exageram sau fara sa gresim prea mult, ca uleiul de cocos este unul dintre cele mai versatile alimente de pe planeta.

 

Poate fi folosit in retete culinare, pentru gatit, in cosmetica, in medicina sau multe altele. Astazi, peste 1500 de studii ii dovedesc beneficiile.

 

Printre ele, cele mai importante sunt:

 

  • echilibreaza hormonii
  • omoara candida
  • imbunatateste digestia
  • hidrateaza pielea
  • reduce celulita
  • estompeaza ridurile
  • creste energia
  • ajuta in tratamentul impotriva Alzheimer-ului
  • scade colesterolul LDL (colesterolul “rau”)
  • ajuta la arderea grasimilor

 

Iata cateva feluri creative in care puteti folosi uleiul de cocos. Acestea se impart in patru categorii principale: alimentare, ingrijirea pielii si a corpului, medicina naturala, ingrijirea casei.

 

Uleiul de cocos in alimentatie 

 

  1. Gatitul la temperatura inalta - prajitul sau sotatul: uleiul de cocos este perfect pentru gatit datorita temperaturii inalte de gatire pe care o are. Astfel, spre deosebire de uleiurile vegetale, uleiul de cocos nu se arde la fel de rapid si nu isi pierde proprietatile atunci cand atinge temperaturi inalte.
  2. Paine cu unt – cea mai populara mancare de la micul dejun poate fi cu success “upgradata” – incercati sa inlocuiti untul de pe feliile de paine cu uleiul de cocos. Aroma va fi mai pregnanta si mai deosebita.
  3. Cafea – poate parea greu de crezut, insa o lingurita de ulei de cocos va da bine in ceasca de cafea de dimineata. Puteti inlocui clasicul lapte cu uleiul de cocos pentru mai multa aroma si mai multa energie. Puteti pune cafeaua in blender, alaturi de uleiul de cocos si o lingurita de miere de albine.

 

Uleiul de cocos in cosmetica 

 

  1. Hidrateaza pielea – uleiul de cocos este o alegere excelenta pentru hidratarea tenului. Se absoarbe repede si nu lasa urme “lipicioase”. La temperatura camerei, uleiul de cocos este solid, dar se topeste si devine lichid in contact cu pielea.
  2. Estompeaza ridurile – aplicati putin ulei de cocos in jurul ochilor, pentru a preveni aparitia ridurilor.
  3. Demachiant natural – aplicati putin ulei de cocos pe ten, masati in piele, apoi curatati cu ajutorul unor discuri demachiante. Pe langa faptul ca este un produs natural, uleiul de cocos nu va va irita ochii si va actiona si ca un bun hidratant.
  4. Pasta de dinti naturala – puneti parti egale de bicarbonate de sodiu si ulei de cocos, adaugati cateva picaturi de ulei essential de menta si amestecati. Inmuiati periuta de dinti in acest amestec si folositi-l pe post de pasta de dinti.

 

Uleiul de cocos in ingrijirea casei

 

  1. Indeparteaza guma de mestecat – daca vi s-a intamplat sa aveti o guma de mestecat lipita pe covor sau pe canapea, stiti deja cat este de greu, daca nu chiar imposibil de indepartat. Se poate realiza insa usor cu putin ulei de cocos. Acesta va ajuta la indepartarea ei fara a lasa pete.
  2. Protejeaza incaltamintea – o metoda simpla, naturala si eficienta de a va proteja incaltamintea si de a-i oferi un luciu frumos, este sa aplicati, cu ajutorul unei carpe curate, ulei de cocos.
  3. Efect anti-static – curatati mobile de lemn sau plastic cu o carpa uscata si ulei de cocos. Acesta va oferi un luciu frumos si va preveni depunerea prafului.

 

Uleiul de cocos in medicina 

 

  1. Creste imunitatea – formula unica a uleiului de cocos il face pe acesta un puternic antiviral, antifungic, antimicrobial si antibacterian. Toate acestea contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar.
  2. Lupta impotriva acneei – acneea este cauzata, in principiu, de anumite bacterii sau de un dezechilibru de uleiuri in piele. Uleiul de cocos actioneaza ca un antibiotic natural, omorand bacteriile care duc la aparitia acneei. Pentru efecte sporite, amestecati uleiul de cocos cu miere de albine si aplicati pe zonele afectate.
  3. Ajuta la tratarea infectiei cu candida – uleiul de cocos are in compozitia sa acid caprilic. Asa cum o arata studiile recente, proprietatile sale anti-microbiene pot omori candida si alte infectii fungige. Incercati sa includeti in dieta zilnica o lingura de ulei de cocos si aplicati ulei de cocos pur pe zonele afectate, de doua ori pe zi, pana cand simptomele se amelioreaza.

 

Sursa foto

"Cel mai bun doctor ofera intotdeauna cat mai putine medicamente!"
Benjamin Franklin
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: