0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»3 lucruri importante pe care eticheta unui borcan de miere de Manuka ti le spune

3 lucruri importante pe care eticheta unui borcan de miere de Manuka ti le spune

Mierea de Manuka este un aliment cheie in familiile noastre. Fie ca este folosita pentru o alimentatie sanatoasa, pentru a oferi un plus de energie, o imunitate crescuta, in ingrijirea naturala a pielii, vindecarea unei arsuri sau un sistem digestiv care functioneaza optim, beneficiile mierii de Manuka pentru organsimul nostru sunt numeroase.

Este o miere originara din Noua Zeelanda, produsa din arborele Manuka (Leptospermum Scoparium), ale carui flori sunt polenizate doar  intr-un interval de la 2 la 6 saptamani intr-un an. Proprietatile antibacteriene ale mierii de Manuka au facut-o recunoscuta la nivel mondial si au diferentiat-o de mierea clasica.

Astazi exista tot mai multi consumatori in intreaga lume care cumpara miere de Manuka. Aceasta este disponibila si in Romania, insa un lucru mai putin stiut este la ce trebuie sa ne uitam pe eticheta borcanului de miere de Manuka pentru a ne asigura ca avem parte de miere autentica, de cel mai inalt nivel.

 

UMF

Daca observi emblema UMF (Unique Manuka Factor) pe borcanul cu miere de Manuka, acest lucru inseamna ca i-a fost certificata calitatea, puritatea si autenticitatea de catre asociatia din Noua Zeelanda - UMF Honey Association. Marca UMF garanteaza asadar ca produsul a fost testat inainte de a pleca din Noua Zeelanda, este un standard de calitate si puritate.

Pentru a putea sa poarte marca UMF un borcan cu miere de Manuka, sunt testati 3 markeri care doar impreuna dovedesc autenticitatea mierii de Manuka, asadar un produs original si nu unul contrafacut. Acestia sunt:

  • Leptosperin: Un marker unic important pentru ca se gaseste prezent doar in floarea arborelui de Manuka;
  • Methylglyoxal: Substanta care ofera gradul antibacterian, cunoscut ca MGO, adesea singurul marker masurat de producatori si afisat pe eticheta. Din pacate, MGO poate fi adaugat in mod artificial in miere. Daca o miere obisnuita a primit un astfel de compus nu inseamna asadar ca este miere de Manuka.
  • Dihidroxiacetonă  (DHA): Reprezinta varsta mierii.

Prin urmare, cand achizitionezi miere de Manuka, asigura-te ca este prezenta emblema UMF.

 

Numarul de rating

Standardul UMF este clasificat pe mai multe grade care incep de la 5+ si ajung pana la 25+. Astfel, pe eticheta mierii de Manuka, imediat dupa emblema UMF se va afla numarul de rating: 5+, 10+, 15+, 20+. Cu cat este mai mare numarul, rezulta o miere de Manuka premium, de cea mai buna calitate. Aceasta va fi utilizata pentru a ajuta la rezolvarea diferitelor dificultati ale sistemului digestiv sau pentru probleme de piele (acnee, eczeme, psoriazis), asadar in misiuni dificile si nu pentru a fi indulcit ceaiul. In acest din urma caz poate fi folosita miere de Manuka cu UMF 5+.

Aceste diferente de rating ale mierii de Manuka se vad si in pretul acesteia, care implicit creste cu cat gradul este mai mare, asadar proprietate antibacteriana mare, o miere rara, cu putere ridicata.

 

Un produs din Noua Zeelanda

Mierea de Manuka, asa cum s-a mentionat anterior, este o miere originala din Noua Zeelanda. Arborele de Manuka se gaseste doar aici, in zone salbatice, greu accesibile. Producatorii de miere de Manuka cu licenta oferita din partea UMF Honey Association lucreaza in stransa colaborare cu apiculotorii, experti in domeniul recoltei de miere. De altfel, exista multi factori care pot afecta mierea de Manuka, precum soarele, vantul, ploaia, insa piedicile si barierele sunt diminuate, iar traditia si experienta fac ca mierea de Manuka din Noua Zeelanda sa fie astazi prezenta si in casele noastre.

Asadar, un alt lucru pe care eticheta borcanului cu miere de Manuka ti-l spune, este locul in care a fost produsa, tara de origine, Noua Zeelanda.

 

S-a discutat si se discuta in continuare despre autenticitatea mierii de Manuka. Se spune ca Noua Zeelanda produce numai 1700 de tone de miere de Manuka autentica, insa cu toate acestea se estimeaza ca 10.000 de tone de miere de Manuka este vanduta anual la nivel mondial. Apare astfel intrebarea, cum stii ca achizitionezi un produs autentic si nu falsificat.

Informatiile de mai sus sunt menite sa te ajute sa cumperi miere de Manuka de calitate, originala. Un cumparator informat nu poate fi pacalit, indus in eroare. Achizitioneaza miere de Manuka si fii atent la eticheta!

 

sursa foto: pixabay.com

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc.

3 lucruri importante pe care eticheta unui borcan de miere de Manuka ti le spune

"Daca divinul creator a depus atat de mult efort pentru a ne oferi bucate atat de alese si de delicioase, trebuie sa depunem si noi efortul de a le servi bine si in mod ceremonios."
Fernand Point
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: