Mai tineti minte cand erati mici si va jucati in nisip sau in noroi? Ne permitem sa va sugeram sa va jucati cu argila si namol chiar si acum, ajunsi la maturitate. Este cu mult mai benefic decat ati crede.
Beneficiile aplicarii de argila sau namol pe piele sunt demonstrate stiintific. Si nu de mult vorbeam despre un nou tip de namol, mai putin intalnit pana acum: namolul de la Marea Moarta.
Cum s-a format namolul de la Marea Moarta?
Stim despre Marea Moarta ca este un miracol al naturii, ca nu are viata si ca este o mare… sub nivelul marii. Namolul de la Marea Moarta s-a format din mai multe straturi de aluviuni, scufundate in mare in urma cu mai mult de 10.000 de ani, absorbind concentratii ridicate de minerale in acest proces: magneziu, potasiu, calciu sunt doar cateva dintre ele. Aceste depozite colecteaza in mod natural sulfiti si saruri, atat din apele marii, cat si din izvoarele calde aflate de-a lungul tarmului.
Ce este unic la namolul de la Marea Moarta
Acest namol bogat in sulfiti, hipersalin a fost deseori numit „aurul negru al Israelului”. Este folosit pentru masti, impachetari, in tratamente ale fetei si ale corpului in toata lumea. De ce este insa unic? Iata 4 motive:
sursa foto:pixabay
Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc.