Prima pagina»Articole»5 indulcitori naturali
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

5 indulcitori naturali

Vorbeam chiar zilele trecute despre zahar, zaharuri si efectele lor, deloc benefice, asupra organismului.

 

Asa ca important este sa limitam pe cat posibil, daca nu chiar sa excludem zaharul din dieta noastra. Stim ca acest lucru este greu la inceput, mai ales daca se intampla sa ai anumite tabieturi, cum ar fi lingurita de zahar din cafeaua de dimineata.

 

Din fericire, exista alternative naturale, sanatoase si la fel de gustoase.

 

Sirop din orez  

Siropul din orez contine un complex solubil din carbohidrati, maltoza si o cantitate mica de glucoza. Siropul din orez nu contine fructoza si, spre deosebire de mierea de albine, poate fi consumat si de catre vegani.

 

Indulcitori din stevie 

 

Pudra de Stevie  este folosita cel mai adesea in retetele de dulciuri, smoothie-uri, shake-uri, ceaiuri, fiind alternativa cea mai iubita si apreciata in lumea vegana si vegetariana. 
O lingurita de pudra de stevie are gustul la fel de dulce ca o ceasca de zahar granulat.

 

Mierea de albine 

 

Stim deja ca mierea de albine vine cu multe beneficii. Cele mai sporite le intalnim la mierea de Manuka. Daca alegeti un alt tip de miere de albine, indicat ar fi sa optati pentru un tip crud, adica un tip de miere care nu a fost pasteurizat la temperaturi inalte.

 

Siropul de artar 

 

Siropul de artar este facut din seva artarilor, care este fiarta pana cand mare parte din apa se evapora, lasand un sirop gros si concentrat.

 

Zaharul de cocos 

 

Zaharul din cocos este obtinut din seva florii de cocos si are un gust caramelizat. In comparatie cu zaharul rafinat, zaharul de cocos este bogat in vitamine si minerale.

 

 

Sursa foto

 

"Speranta de viata ar creste daca legumele ar mirosi ca si baconul. "
Doug Larson
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: