Prima pagina»Articole»Alimente „sanatoase” pe care nu ar trebui sa le mananci
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Alimente „sanatoase” pe care nu ar trebui sa le mananci

Cat de sanatosi suntem? Sau cat de sanatos mancam? De cele mai multe ori, afirmam despre noi ca avem un stil de viata echilibrat, ca mancam sanatos, diversificat, ca respectam orele de masa. Si toate acestea sunt bune si de laudat, doar ca, printre dietele sanatoase, de cele mai multe ori, se strecoara alimente interzise. Sau cel putin daunatoare.

Iata o lista de alimente care par sanatoase, insa sunt bombe calorice, bogate in zaharuri, modificate genetic.

 

Sucul de fructe

Un pahar de suc de portocale, de exemplu, este echivalentul in zahar a patru portocale medii. Si il consumam in doar cateva secunde. Cat timp ne-ar lua daca am consuma cele patru portocale in forma lor naturala?

Sucul din fructe, fara a fi combinat cu legume, este periculos prin prisma continutului de zahar. Corpurile noastre nu sunt obisnuite cu un asemenea aport de fructoza, intr-un timp atat de scurt. In plus, fructoza este procesata, in mare parte, de catre ficat, unde este, mai apoi, transformata in grasimi.

 

Sarea de masa

Consumul excesiv de sare este, stim deja, asociat cu diverse afectiuni. Printre cele mai comune, hipertensiunea. Din cauza procedeelor de minare si rafinare, sarea de masa de pe piata este acum, in majoritatea ei, toxica.

O varianta mai buna ar fi sarea de Himalaya sau sarea neiodata.

 

Peste „oceanic” congelat 

Ne referim mai ales la anumite tipuri de somon sau pangasius. Pangasiusul este un tip de peste care creste in cele mai poluate ape, ceea cel il face nepotrivit pentru alimentatia zilnica.

De multe ori, somonul pe care il cumparam din comert este crescut in captivitate, ceea ce ii afecteaza proprietatile nutritive.

In luna octombrie a acestui an, studii desfasurate au aratat ca nivelul de omega-3 din somonul crescut in captivitate, adica principalul motiv pentru care acest tip de peste este atat de recomandat, este la jumatate, comparativ cu anii trecuti. Motivul este hrana pe care o primesc acest pesti in captivitate, diferita de cea pe care o mananca in habitatul natural.

 

Carnea proaspata 

Cum va suna o supa de pui? Si noua tot delicios! Insa trebuie sa luam in considerare anumite aspecte. De cele mai multe ori, puiul pe care il gasim in comert a fost hranit cu diverse chimicale, plante care au fost tratate cu pesticide sau hormoni de crestere. Si pentru ca „suntem ceea ce mancam”, toate acestea ajung si in corpul nostru.

Cel mai bine ar fi sa mancam carne provenita de la animale crescute natural, din surse sigure.

 

Uleiuri vegetale 

Des blamate, acestea sunt, de cele mai multe ori, modificate genetic sau hidrogenate. Consumul excesiv poate duce la arteroscleroza, diabet, disfunctii ale aparatului digestiv, boli de inima, colesterol ridicat, probleme ale ficatului, obezitate.

O varianta buna ar fi inlocuirea acestora cu ulei de cocos presat la rece.

 

Laptele degresat

Probabil ca dietele au inceput sa ne determine sa cumparam lapte degresat. Atat de degresat incat poate sa ajunga sa contina… 0% grasimi.

De obicei, produsele lactate degresate sunt asociate cu un continut mai mare de zaharuri, ceea ce duce la un potential risc de aparitie a diabetului de tip II sau boli de inima.

 

 

"Daca nu ai grija de tine, neglijenta va lua aceasta responsabilitate."
Carrie Latet
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: