0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Beneficiile consumului de mure    

Beneficiile consumului de mure    

 

Sunt unele alimente care, indiferent de felul in care sunt consumate, ne ajuta. In plus, sunt si gustoase. Printre ele, murele, un fruct la care doar putin reusesc sa memoreze toate beneficiile, toti nutrientii si toate vitaminele pe care le contin.

Inainte sa intram in detalii, sa incepem cu o informatie importanta: murele contin cel putin o treime din doza zilnica recomandata de nutrienti. Si asta intr-o forma gata de consumat!

Iata insa o lista mai detaliata a principalelor beneficii ale acestui fruct de padure.

 

  • Imbunatatesc si mentin functiile crierului

Cantitatea incredibila de nutrienti face din mure un candidat perfect pentru a tine la distanta bolile mintale. Studiile preliminare, focusate pe abilitatile motorii si pe memoria de scurta durata arata ca murele sunt un bun adjuvant in potentarea activitatii creierului, ca, de altfel, si alte fructe de padure bogate in antioxidanti. Nu degeaba mai sunt numite „brain-food” (n.r. trad. din eng – mancare pentru creier).

Manganul este un nutrient care se gaseste in cantitati mari in mure si care este vital functiilor creierului. Acesta ajuta, totodata, la formarea sinapselor. Lipsa acestui nutrient poate duce inclusiv la instalarea unor boli neurologice, precum epilepsia.

Totodata, murele si anumiti compusi din mure au abilitatea de a preveni degenerarea celulelor din creier.

Vorbim, desigur, de culturi naturale, crescute salbatic, fara prezenta pesticidelor.

 

  • Reduc inflamatia, lupta impotriva infectiilor, cresc imunitatea

Va spuneam de continutul lor puternic antioxidant. Asadar, un beneficiu principal este protejarea corpului de stresul oxidativ si inflamatia cronica, responsabile pentru atatea boli.

Inflamatia este punctul de plecare pentru multiple boli. Procesul natural al inflamatiei este raspunsul corpului impotriva celulelor. Un exemplu potrivit aici este abilitatea murelor de a proteja impotriva ulcerelor la stomac.

Un studiu a indicat o ameliorare in proportie de 88% a ulcerului la subiectii care au primit un extract antioxidant din mure, datorita inflamatiei reduse a mucoasei stomacale. In plus, s-a raportat si o scadere a stresului oxidativ.

Murele si, in general, alimentele antioxidante, contribuie si la eradicarea radicalilor liberi, cauzati de stresul oxidativ din corp. Radicalii liberi sunt responsabili pentru imbratranire si apar in conditiile in care suntem expusi prea mult la soare, consumam prea multe alimente procesate sau ni se administreaza un numar mare de medicamente.

In plus, murele se comporta si ca organisme antibacteriene, ceea ce protejeaza, din nou, corpul impotriva infectiilor si a bolilor.

 

  • Regleaza ciclul menstrual

Daca simptomele pre-menstruale sunt pronuntate, puteti incerca sa introduceti mai multe mure in dieta. Prezenta vitaminei K ajuta la restabilirea echilibrului hormonal, ceea ce reduce, in teorie, crampele asociate acestui sindrom.

Va ajuta, de asemenea, in cazul sangerarilor abundente si va ameliora durerile.

 

  • Benefice pentru sistemul cardiovascular

Vitamina K din mure este importanta pentru sanatatea intregului sistem cardiovascular. Vitamina K previne depunerea de calciu pe artere, ceea ce ar putea duce, in timp, la serioase afectiuni.

Consumul de vitamina K din surse sanatoase, naturale, este asociat si cu niveluri normale ale tensiunii, inflamatie redusa in celule, riscuri scazute de infarct.

 

  • Piele frumoasa si sanatoasa

Un anumit compus din mure protejeaza pielea impotriva razelor UVB, datorita actiunii sale antioxidante.

Vitamina C, care se gaseste din abundenta in mure, mentine si ea pielea sanatoasa si puternica. Potenteaza productia de colagen, previne imbatranirea prematura si deshidratarea pielii.

Nutrientii din mure au si efect antiviral, protejand pielea de afectiuni sau iritatii.

 

sursa foto: pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

 

"Fericirea consta, in primul rand, in sanatate. "
George William Curtis
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: