Prima pagina»Articole»Beneficiile uleiului de in    
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Beneficiile uleiului de in    

Daca sunteti in cautare de modalitati de a va creste aportul de omega-3 din dieta, doua optiuni solide ar fi uleiul de seminte de in sau uleiul de peste.

Dintre cele doua, uleiul de in este varianta vegana, iar beneficiile sale nu se opresc aici. Semintele de in sunt printre cele mai potente surse vegetale de omega-3 si acizi grasi.

 

7 beneficii ale uleiului din seminte de in 

Uleiul de in este obtinut din semintele de in, cunoscute pentru beneficiile lor asupra inimii si a creierului, starii de spirit, parului si pielii, asociate cu scaderea inflamatiei din corp. Acizii grasi omega-3, in care uleiul de in abunda, au un rol important in corp. Defiecienta de omega-3 este asociata cu nivelul scazut al inteligentei, depresia, boli ale inimii, artrita.

 

Beneficiile uleiului din seminte de in:

 

  • Ajuta la scaderea in greutate

Uleiul de seminte de in ajuta la lubrifierea colonului si actioneaza ca un laxativ natural. Regland astfel tranzitul intestinal, corpul se detoxifica mai usor, impiedicand depunerea de grasimi. Un studiu publicat in 2015, in Nutritional Journal a aratat ca acest ulei nu numai ca ajuta la scaderea in greutate, dar ajuta si la reducerea inflamatiei.

 

  • Amelioreaza constipatia si diareea

Semntele de in sunt una dintre cele mai populare solutii atunci cand vine vorba de constipatie. Acesteia i se adauga si alte simptome, precum balonarea, flatulenta, durerea de spate sau oboseala. Actionand ca un lubrifiant al colonului, uleiul de in poate ajuta in cazul constipatiei.

Totodata, acesta are un efect pozitiv si in cazul diareei, conform unui studiu publicat in 2015 in Jurnal of Ethnopharmacology.

 

  • Elimina celulita

Pe masura ce imbatranim, productia de colagen din corp scade. Consumul de ulei din seminte de in ajuta la cresterea acesteia in mod natural.

Schimbarile structurale ale pielii, incluzand aici cantitatea redusa de colagen, fac celulita mai vizibila, pentru ca pielea devine mai subtire.

 

  • Reduce eczema

Eczema este o problema comuna a pielii. Aceasta devine uscata, rosie, apar senzatiile de mancarime si se poate crapa sau descuama.

Eczema este cauzata, la modul general, de o alergie la anumite alimente, chimicale sau alte substante.

Asadar, reduceti, pe cat posibil, numarul de produse cosmetice nenaturale si consumati ulei din seminte de in. Acizii grasi pe care acesta ii contine ajuta pielea, dandu-i elasticitate.

 

  • Stimuleaza sanatatea inimii

Exista studii care arata ca, atunci cand consumam produse bogate in acid alpha-linoleic, cum ar fi uleiul din seminte de in, putem preveni boli ale inimii.

Un studiu a aratat ca persoanele cu o dieta bogata in acid alpha-linoleic sunt expuse unui risc mai mic de a avea un infarct. Un alt studiu arata ca femeile care au astfel de diete au un risc cu 46% mai scazut de a muri de o boala de inima.

 

sursa foto: Pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

"Fericirea consta, in primul rand, in sanatate. "
George William Curtis
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: