Prima pagina»Articole»Beneficiile uleiului de susan      
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Beneficiile uleiului de susan      

 

Facut din semintele de susan, uleiul de susan este mai putin cunoscut, insa plin de beneficii. Atat in bucatarie, cat si in farmacie.

In terapiile ayurvedice, uleiul de susan este renumit pentru abilitatea sa de a intari corpul si a-l detoxifia, dar si pentru ca asigura functionarea corecta a organelor vitale. Este folosit chiar si in ceremonii sacre si religioase.

Astazi, uleiul de susan este un compus popular in uleiurile de masaj, in produsele destinate ingrijirii parului, cosmetice, parfumuri si creme cu protectie solara. Uleiul de susan are proprietati nutritive, de hidratare si emoliente.

In aromoterapie, este folosit ca ulei de masaj sau ca ulei de baza in amestecurile cu uleiuri esentiale.

Iata principalele beneficii ale uleiului de susan:

  • Hidrateaza pielea: aplicati ulei de susan pe piele pentru a o mentine catifelata si bine hidratata si pentru a preveni aparitia ridurilor. Puteti adauga uleiul de susan in apa in care faceti baie, pentru a ajuta la tratarea calcaielor crapate sau a pielii uscate din zona coatelor sau a genunchilor. Totodata, uleiul de susan ajuta la tratarea arsurilor si ajuta la prevenirea aparitiei bolilor de piele.
  • SPF natural: uleiul de susan actioneaza asemenea unei creme cu protectie solara. Aplicati pe fata si corp si reaplicati de cate ori este necesar, pentru a va proteja atunci cand va expuneti la soare.
  • Detoxifiant al pielii: uleiul de seminte de susan atrage moleculele toxice solubile in ulei. Aplicati ulei de susan pe piele, lasati sa actioneze 15 minnute, apoi clatiti cu apa calda.
  • Ajuta la sanatatea parului si a scalpului: masati ulei de seminte de susan pe cap, in zona scalpului. Va pastreaza parul sanatos, stralucitor și va ajuta sa scapi de matreata.

Uleiul de susan contine antioxidanti naturali. Are proprietati anti-inflamatoare, contine cantitati insemnate de vitamina E, ajutand astfel pielea sa se mentina puternica si supla.

Totodata, uleiul de susan contine 15% grasimi saturate, 42% acid oleic si 43% acid linoleic omega-6. Are o compozitie asemanatoare cu cea a uleiului de alune. Este bogat in vitamina B si amino acizi, dar si in minerale precum fier, calciu, magneziu, seleniu, fosfor, zinc.

 

Beneficiile uleiului de seminte de susan

Asa cum spuneam, uleiul de susan are proprietati antibacteriene, antivirale si antioxidante. Iata cele mai importante beneficii si proprietati ale sale:

  • Diabet – un studiu publicat in 2006 in The Journal of Medicinal Food a aratat ca uleiul de susan, folosit ca ulei exclusiv in dieta, ajuta la scaderea tensiunii si a plasma glucozei in cazul pacientilor hipertensivi, bolnavi de diabet;
  • Scleroza multipla – in studiile facute pe soricei de laborator, uleiul de susan a contribuit la dezvoltarea encefalomielitei autoimune;
  • Arteroscleroza – sesamolul, un compus din uleiul de susan, are un impact pozitiv in procesul arterosclerotic, s-a demonstrat intr-un studiu facut pe soricei de laborator.

 

 

sursa foto:pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

"Speranta de viata ar creste daca legumele ar mirosi ca si baconul. "
Doug Larson
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: