Cat de des vi se intampla sa poftiti la un burger delicios, cu sosuri si cartofi prajiti? Sa spunem ca nu foarte des, pentru ca exista retete la fel de gustoase, mult mai sanatoase, vegetariene si fara gluten. Astazi va aratam cum puteti prepara un astfel de burger.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie:
Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 220 de grade. In blender-ul Vitamix, puneti ceapa, morcovii, ardeii grasi, ardeii iuti si coriandrul. Mixati timp de doua minute.
Adaugati fasolea si restul de condiment, semintele de in macinate si faina. Mixati din nou, pana cand amestecul devine mogen. Transferati-l intr-un bol de sticla.
Luati din amestec si formati chiftele asemanatoare burgerilor. Daca aluatul nu este sufficient de consistent pentru ca acestea sa isi pastreze forma, mai adaugati putina faina de migdale.
Cand ati terminat de format chiftelele, incalziti uleiul de cocos intr-o tigaie, la foc mic si prajiti burgerii pe ambele parti, cate 8 minute. Puneti apoi burgerii pe o foaie de copt. Puneti tava la cuptor timp de 20 de minute, intorcand burgerii.
Serviti pe frunze de salata, cu o felie de rosie deasupra si crema de avocado.
sursa foto: pixabay
Atentie!
Materialele prezentate pe blog-ul Green boutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc.