0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Prima pagina»Articole»Care sunt vitamine esentiale si cum te bucuri de ele?

Care sunt vitamine esentiale si cum te bucuri de ele?

Vitaminele sunt substantele de care organismul are nevoie pentru a fi sanatos. Este un termen colocvial care include, desigur, minerale, acizi grasi, aminoacizi si vitamine. Este important sa fie incluse alimente si ingrediente naturale de inalta calitate in dieta pentru a asigura corpului vitaminele necesare. De exemplu, morcovii sunt bogati in vitamina A, bananele in vitamina B, pentru vitamina C se poate consuma kiwi, grapefruit, capsuni, pentru vitamina D se va opta pentru ciuperci, peste sau oua. Lista nu se opreste aici.

Un lucru mai putin stiut este modalitatea prin care se poate oferi organismului aportul de vitamine, intr-un mod simplu si placut, cu ajutorul unui desihdrator.

 

Ce face un deshidrator fructe si legume?

Deshidratoarele alimentare sunt o modalitate foarte buna pentru a pastra fructele si legumele proaspete, dar si pentru a avea gustari sanatoase, crocante pentru toti membrii familiei, chipsuri de mere, banane, dovlecei, morcovi, portocale, lamai.

Judecata care apare in cazul deshidratoarelor, de altfel gresita, este ca afecteaza valoarea nutritiva a fructelor si legumelor. Acest lucru nu se intampla pentru ca deshidratarea se face la temperaturi scazute, procesul este unul bland, astfel continutul nutritional se pastreaza in totalitate.

Fructele proaspete și legumele conțin o gamă largă de vitamine și minerale esențiale care nu se pierd prin deshidratare. Avantajul este ca fructele si legumele uscate ocupa putin spatiu, le poti pastra astfel in pachete mici pe perioade lungi de timp. In plus, sunt usor de transportat. Vor putea constitui noile tale gustari sanatoase, dar si ale copiilor. Ii vei incanta cu chipsuri delicioase din legume sau morcovi.

Vara te bucuri de rosii, insa o poti face si iarna daca le deshidratezi si le pastrezi in borcane.

 

10 vitamine esentiale pentru organism

  • Magneziu - acest mineral joaca un rol important in combaterea contractiilor musculare. Relaxeaza muschii si mentine o buna functionare a sistemului digestiv, de asemenea, ajuta calciul sa fie absorbit de organism. Sursele naturale de magneziu sunt reprezentate de spanac, migdale, fasole.
  • Calciul - este un mineral esential pentru sanatatea oaselor si a dintilor.
  • Vitamina C -  joaca un rol important in functia sistemului imunitar. Este, de asemenea, un antioxidant, ceea ce inseamna ca ajuta la neutralizarea radicalilor liberi despre care se crede ca provoaca imbatranirea celulelor. Sucul de portocale, ciresele, ardeii rosii, grapefruitul sunt cateva exemple de alimente in care se gaseste aceasta populara vitamina.
  • Vitamina B12 - este una dintre cele mai importante vitamine esentiale. Este o coenzima cu rol in transformarea alimentelor in energie.
  • Omega 3 sunt acizii grasi esentiali care se gasesc in diferite tipuri de peste (somon, ton), dar si in seminte si nuci. Sunt benefici pentru sanatatea cardiovasculara, a creierului si pentru o stare de buna dispozitie.
  • Vitamina D - Este importanta pentru sanatatea oaselor si a colonului. Este generata atunci cand pielea este expusa la lumina soarelui. Produsele alimentare cu ajutorul carora se poate asigura aportul de vitamina D3 sunt broccoli, cerealele, galbenusurile de ou, pestele gras.
  • Fier - este responsabil pentru culoarea rosie a sangelui. Deficienta de fier este cunoscuta sub numele de anemie. Alimentele care contin fier sunt scoicile, ficatul, fasolea, spanacul.
  • Potasiul - este un mineral cu rol in mentinerea organismului bine hidratat si pastreaza o buna tensiune arteriala. Fructele (in special bananele) si legumele sunt surse naturale de potasiu.
  • Vitamina A - este o vitamina liposolubila care se gaseste in morcovi si alte legume cu pigment portocaliu. Se poate gasi si in carne, in special in ficat. Este benefica in special pentru sanatatea ochilor.
  • Coenzima Q10 - este un antioxidant puternic, mentine inima sanatoasa, contribuie la cresterea oxigenarii. Sursele alimentare din care se poate obtine sunt: ficatul, arahidele, crustaceele, carnea de vita.

 

Sursa foto: Comvita.uk

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc.

"Daca divinul creator a depus atat de mult efort pentru a ne oferi bucate atat de alese si de delicioase, trebuie sa depunem si noi efortul de a le servi bine si in mod ceremonios."
Fernand Point
© Copyright GreenBoutique.ro 2018. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: