0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Ce este clorofila si de ce este benefica pentru noi?    

Ce este clorofila si de ce este benefica pentru noi?    

Ati auzit, cu siguranta, despre clorofila. Insa, cate s-au schimbat de la lectia de biologie din gimnaziu si cum poate clorofila sa ne ajute?

Asa cum stim inca de atunci, clorofila este un pigment, necesar plantelor pentru a absorbi lumina si a face fotosinteza. De ce este insa necesara si corpului uman?

Cercetarile arata ca aceasta este strans legata de detoxifierea corpului si are efecte benefice majore asupra organismului.

Iata patru dintre ele:

 

  • Imbunatateste functia de detoxifiere a ficatului

Clorofila protejeaza celulele sanatoase si tesuturile, potentand faza a doua a biotransformarii enzimelor. Acestea contribuie la sanatatea ficatului si, mai departe, la eliminarea tuturor toxinelor.

Studiile realizate pe animale au aratat ca suplimentele de clorofila opresc anumite procese inflamatoare, iar un studiu pacebo desfasurat in China, pe 180 de adulti, cu risc crescut de dezvoltare al cancerului sau a hepatitei B, a aratat rezultate pozitive dupa 16 saptamani de administrare. Rezultatele generale arata impactul pozitiv al clorofilei asupra ficatului.

 

  • Accelereaza procesul de vindecare

Clorofila incetineste rata de reproducere a bacteriei, fapt ce rezulta benefic in vindecarea ranilor si in prevenirea infectiilor. S-a aratat, in urma unor studii desfasurate inca din 1940, ca clorofila are un impact major in vindecarea ranilor deschise, precum ulcerul vascular.

 

  • Imbunatateste digestia si controleaza greutatea

Un alt mod in care clorofila contribuie la detoxifiere este prin a accelera eliminarea toxinelor si reziduurilor, balansand nivelul fluidelor si reducand incidenta cazurilor de constipatie. Cercetarile preliminare arata si beneficii asupra metabolismului si cresterea succesului eforturilor de pierdere in greutate.

Un studiu desfasurat in 2014 de catre Departamentul de Medicina Experimentala de la Universitatea Lund din Suedia, a aratat ca suplimentele de clorofila, administrate impreuna cu un pranz bogat in carbohidrati, prelungesc efectul de satietate si previn hipoglicemia, in cazul femeilor cu greutatea peste medie.

Anterior acestui studiu, s-a descoperit ca, clorofila administrata sub forma de suplimente ajuta la echilibrarea nivelului de hormoni care asigura satietatea.

 

  • Protejeaza pielea

Exista dovezi care arata ca impactul clorofilei asupra pielii este unul pozitiv, datorita efectelor sale antivirale. Unele studii preliminare au aratat ca unguentele cu un continut de clorofila grabesc vindecarea pielii si simptomele asociate diverselor boli, dovedindu-se a fi de ajutor in tratamentul herpesului.

Principalul motiv pentru care clorofila este considerat un superaliment este direct relationat cu efectele sale antioxidante si antiinflamatoare.

Clorofila ajuta sistemul imunitar pentru ca poate forma legaturi moleculare cu anumite chimicale care contribuie la stresul oxidativ si boli ale ficatului.

 

sursa foto: pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

 

"Daca divinul creator a depus atat de mult efort pentru a ne oferi bucate atat de alese si de delicioase, trebuie sa depunem si noi efortul de a le servi bine si in mod ceremonios."
Fernand Point
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: