0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Ce fel de vegetarian esti?  

Ce fel de vegetarian esti?  

Exista mai multe niveluri sau tipuri de vegetarianism. Pe langa cele bine cunoscute, precum cea vegetariana sau lacto-vegetariana, se mai adauga inca 5 tipuri de astfel de diete:

 

Dieta vegana

Veganii nu consuma nici un fel de produs animal sau produse derivate din produse animale. Asadar, nu consuma carne rosie sau alba, peste sau carne de pasare. De asemenea, nu consuma oua sau lactate. Veganii nu consuma miere de albine, nici ceara, gelatina sau orice produs care are in componenta un ingredient provenit de la animale.

Pe langa restrictiile alimentare, veganii nu folosesc nici obiecte care au in compozitie produse care provin de la animale, cum sunt matasea, lana sau pielea.

 

Dieta lacto-vegetariana

Lacto-vegetarienii nu mananca carne rosie sau alba, peste, carne de pasare sau oua. Cu toate acestea insa, consuma produse lactate, precum iaurtul, smantana sau branzeturile.

 

Dieta ovo-vegetariana 

Ovo-vegetarienii nu consuma carne rosie, alba, carne de pasare, carne de peste sau produse lactate. Insa consuma oua si produse derivate din oua.

 

Dieta ovo-lacto-vegetariana

Ovo-lacto-vegetarienii nu consuma carne rosie, carne alba, carne de pasare sau peste. Insa introduc in dieta lor lactate si oua. Este cel mai intalnit tip de dieta vegetariana.

 

Dieta polotariana 

Asemanatoare dietei pescatariene, aceasta dieta „semi-vegetariana” restrictioneaza consumul de carne rosie doar. Polotarienii consuma insa carne de pui si pasare, insa nu si peste sau fructe de mare.

 

Dieta pescatariana

Chiar daca, tehnic, acest tip de dieta nu releva o dieta vegetariana, adeptii ei isi restrictioneaza consumul de carne alba si rosie, mancand doar carne de peste si fructe de mare.

 

Dieta flexitariana

Este o dieta bazata pe plante, cu un consum ocazional de carne. Planul nutritional se axeaza doar pe legume si fructe, insa carnea nu este strict interzisa si poate fi consumata cu moderatie.

 

sursa foto: pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

 

"Prima bogatie este sanatatea! "
Ralph Waldo Emerson
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: