Prima pagina»Articole»Ce sa mananci pentru a avea o piele frumoasa  
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Ce sa mananci pentru a avea o piele frumoasa  

Pielea este cel mai important organ in detoxifiere. Toate „greselile” alimentare, dar si cele legate de program si odihna se vad, mai intai, pe piele.

Daca esti predispusa la roseata, iritatii ale pielii, acnee, sau ai fost diagnostica cu o boala de piele precum psoriazis, eczema sau rozacee, poate fi, de fapt, un semn de boala sau oboseala a ficatului. Aceasta poate trada, de asemenea, o inflamatie in corp, semn ca trebuie sa avem o deosebita grija la alimentatie.

Vestea buna este ca pielea se regenereaza in permanenta, asadar, o schimbare in dieta poate avea un impact pozitiv in scurt timp. Iata de ce alimente avem nevoie pentru a ne mentine pielea sanatoasa:

 

Alimente cat mai colorate

Nu, nu ne referim la coloranti naturali. Ci la fructe si legume cat mai variate, pline de antioxidanti care protejeaza pielea de radicalii liberi. Cu cat fructul este mai pigmentat, cu atat va fi mai de ajutor. Cartofii dulci, morocovii, spanacul sunt surse bune de beta-caroten, care mentine sanatatea celulelor, deci un ten sanatos si stralucitor.

Broccoli si fructele de padure sunt bogate in vitamina C, un alt anti-oxidant si un nutrient esential pentru producerea de colagen, care mentine pielea elastica.

 

Si grasimile sunt bune…

…cateodata! Fiecare celula din corpul nostru are o membrana „lipida”. Ca aceasta sa se mentina sanatoasa, e nevoie de grasimi sanatoaase. Printre acestea: uleiurile de peste, uleiul de masline, uleiul de cocos, avocado, nucile si semintele.

 

Proteine de calitate

Proteinele de calitate, cum sunt cele din peste, oua, fasole, linte, tofu sunt cheia pentru a mentine stabila glicemia si pentru a incuraja repararea pielii. Totodata, fibrele ajuta procesul de digestie si eliminarea toxinelor. Consumati banane, ceapa, usturoi, sparanghel – care actioneaza ca probiotice naturale si ajuta la mentinerea intestinelor sanatoase.

 

Condimenteaza!

Pentru un plus anti-inflamator, adaugati cat mai multe condimente in mancaruri – turmeric, ghimber, rozmarin, usturoi.

 

Evita!

Evita orice este rafinat, alb, bogat in zahar. Aceste alimente distrug echilibrul glicemiei si incurajeaza inflamatia. Evitati mancarurile intens procesate, precum margarina.

Graul, glutenul si produsele lactate contin alergeni, care pot provoca stari diverse organismul. Inlocuiti-le cu lapte din orez sau nuci, orez brun, quinoa, amaranth.

 

sursa foto: pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

"Daca divinul creator a depus atat de mult efort pentru a ne oferi bucate atat de alese si de delicioase, trebuie sa depunem si noi efortul de a le servi bine si in mod ceremonios."
Fernand Point
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: