0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Chlorella sau spirulina?    

Chlorella sau spirulina?    

Indiscutabil, amandoua aceste superalimente sunt numite asa cu un scop. Si, de vreme ce nu exista un (super)aliment mai bun decat altul, astazi ne ocupam cu trecerea in revista a celor doua, intr-un mod comparativ.

Zilele trecute am discutat mai mult despre chlorella si ne propunem ca pe viitor sa venim cu mai multe informatii si despre spirulina. Pna atunci, despre cele doua in comparatie.

De vreme de chlorella este un cuvant nou intrat in vocabular si, probabil, si mai nu intrat in alimentatie, spirulina si-a consolidat deja pozitia pe piata.

Ambele provin din alge insa, la nivel celular, sunt destul de diferite. Atat spirulina, cat si chlorella au un concentrat de nutrienti, care ajuta la detoxifierea organismului si o concentratie de proteine care ofera corpului energie.

Spirulina este folosita de catre marile organizatii de sanatate din lume in programe de hranire pentru copiii subnutriti din tarile subdezvoltate. Un gram de spirulina pe zi, de exemplu, poate contracara deficienta de vitamina A care, in cazuri severe, poate duce la orbire.

Nivelul proteic al chlorella si combinatia de vitamine, minerale si fitonutrienti si fitochimicale intrec pana si spirulina. Folosite in tandem, puterea acestora se amplifica.

Peretii celulari ai chlorella sunt greu de digerat. Au fost necesari ani intregi de studiu pentru ca cercetatorii sa poate gasi o modalitate prin care corpul sa o digere in mod eficient. Tocmai aceasta substanta insa este cea care neutralizeaza toxinele din corp, ajutand astfel la eliminarea lor.

 

Efecte secundare

Consumul de chlorella poate duce la aparitia unor efecte secundare in cazul unor persoane. Simptomele includ umflarea fetei sau sensibilitatea limbii, probleme digestive, acneea, oboseala, letargie, dureri de cap, ameteli sau tremur. Insa aceste efecte sunt tipice oricarei actiuni de detoxifiere.

 

Cum poate fi consumata chlorella

Chlorella poate fi consumata in smoothie-uri sau sub forma de tablete.

Pentru ca gustul puternic poate fi greu de suportat, va puteti face un smoothie cu o jumatate de lingura de chlorella, o banana, apa de cocos si zeama de la o lamaie.

Tabletele chlorella se administreaza ca orice alt supliment, cu un pahar de apa.

 

sursa foto: pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

"Fericirea consta, in primul rand, in sanatate. "
George William Curtis
© Copyright GreenBoutique.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: