0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Prima pagina»Articole»Cum alegi uleiul de cocos?

Cum alegi uleiul de cocos?

Datorita beneficiilor numeroase pentru nutritie, dar si folosit cu scop cosmetic, uleiul de cocos a devenit popular pe buna dreptate. In casele tot mai multor familii inlocuieste uleiul de floarea-soarelui, iar reprezentantele sexului frumos nu ezita sa-l utilizeze pentru hidratarea pielii sau imbunatatirea aspectului parului.

Probabil te-ai documentat si ai aflat tot ce trebuie sa stii despre uleiul de cocos, te gandesti sa il achizitionezi.

Vrei sa te bucuri si tu de beneficiile uleiului de cocos, insa ai observat ca sunt foarte multe tipuri, diferite etichete si denumiri: organic, virgin, extravirgin. Ce inseamna? Ce cumpar? Pentru a iti simplifica misiunea, mai jos iti este prezentat un ghid util.

 

Aspectul uleiului de cocos

In functie de temperatura, uleiul de cocos poate avea un aspect diferit. Uleiul de nuca de cocos este lichid daca se afla la o temperatura de peste 25 de grade Celsius, iar la mai putin se prezinta sub forma solida, caz in care este alb, gros si cremos. In forma lichida este clar si usor de turnat.

Uleiul de nuca de cocos se poate transforma simplu in stare lichida, daca se alatura unei surse de caldura sau se poate solidifica daca este pus la frigider.

Uleiul de nuca de cocos poate fi depozitat in forma lichida sau solida, nu trebuie refrigerat sau depozitat in lumina directa a soarelui. De asemenea, are cea mai lunga durata de viata dintre toate uleiurile, doi sau mai multi ani.

Ce ulei de cocos ar trebui sa cumpar?

Cum decodifici eticheta uleiului de cocos? Cel mai important aspect este sa fie pur si simplu citita eticheta. Un ulei de cocos pe care l-ai intalnit pe raftul hipermarketului, poate sa nu fie produsul pe care il cautai de fapt. Multe uleiuri sunt rafinate, se folosesc procese chimice care includ solventi duri.

Ulei de de cocos organic

Uleiul de cocos organic (sau ulei de cococos bio) inseamna ca este obtinut din nuci de cocos in productia carora nu s-au folosit pesticide, asadar provin dintr-o agricultura ecologica. Pentru a putea fi evitata chiar si cea mai mica contaminare (dat fiind poluarea aerului si solului), o agricultura de nuca de cocos ideala se afla departe de orasele aglomerate.

In concluzie, ulei de cocos organic inseamna ca a fost produs din nuca de cocos crescuta in mod natural, fara substante sau procese chimice pe parcursul intregului proces, de la cultivare si pana la productie, distributie si comercializare.

Ulei de cocos nerafinat

Titlul de ulei de cocos nerafinat iti spune faptul ca este fabricat din miezul nucii de cocos proaspata, in forma ei naturala (neprelucrata). Il gasesti si sub denumirea de ulei de cocos raw. Nu exista substante chimice adaugate si caldura nu este utilizata in procesul de productie. Astfel, vei experimenta si mai mult aroma nucii de cocos. Te bucuri de toate beneficiile pentru sanatate pe care le ofera uleiul de nuca de cocos.

La polul opus este uleiul de cocos rafinat, adica obtinut din miezul de nuca de cocos care a trecut printr-un proces de prelucrare, este miezul uscat (cunoscut sub numele de Copra). Este important de stiut ca unele uleiuri de nuca de cocos rafinate sunt incalzite la o temperatura ridicata pentru a ucide germenii si bacteriile. Unele procese utilizeaza substante chimice pentru filtrarea ulterioara a uleiului.

Prin urmare, este important sa alegi ulei de cocos nerafinat.

Ulei de cocos virgin

Uleiul de nuca de cocos virgin, este uleiul nerafinat, asadar obtinut din miezul proaspat al nucii de cocos mature. Este un ulei de cocos de calitate, fara substante chimice, se pastreaza aroma si beneficiile pentru sanatate.

Tine cont ca titulatura de ulei de cocos extravirgin nu insemna calitati in plus fata de uleiul de cocos virgin, deci se poate pune semnul egal intre cele doua denumiri.

Un ulei de cocos virgin este la un pret superior celui obisnuit, rafinat, dat fiind puritatea si proprietatile pastrate.

Ulei de cocos presat la rece

Inseamna ca uleiul de nuca de cocos a fost presat folosindu-se o metoda mecanica. Spre deosebire de procesarea obisnuita, nu se utilizeaza temperaturi inalte, pentru a ajuta astfel uleiul sa isi pastreze nutrientii naturali sanatosi.

Uleiul de nuca de cocos presat la rece poate fi folosit atat pentru uz intern, cat si extern. Este asadar excelent pentru gatit sau ca produs de ingrijire a pielii si parului.

 

Magazinul online de produse bio GreenBoutique iti ofera ulei de cocos de calitate inalta, in mod garantat, pentru ca tu si intreaga familie sa va bucurati de proprietatile benefice ale acestui produs minunat.

 

Sursa foto: https://pixabay.com/en/coconut-oil-oil-white-glass-jar-2535272/

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc.

"Daca nu ai grija de tine, neglijenta va lua aceasta responsabilitate."
Carrie Latet
© Copyright GreenBoutique.ro 2018. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: