0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Cum este protejata mierea de Manuka?

Cum este protejata mierea de Manuka?

Din florile arborelui de Manuka rezulta o miere extraordinara cu proprietati si atribute unice, originara din Noua Zeelanda. Prin urmare, aceasta miere nu se poate produce in Romania si nici macar la noi pe continent, dat fiind faptul ca Manuka (Leptospermum scoparium) creste in Noua Zeelanda.

 

Cercetarile cu privire la aceasta miere, productia si promovarea ei au avut mereu rol important in tara de provenienta. Cercetatorii locali au pus bazele celor mai eficiente metode de colectare a nectarului florilor arborelui de Manuka, dar, totodata si-au dat seama de importanta de a testa compusii mierii care o fac unica.

 

Cuvantul Manuka vine direct de la poporul Maori si are semnificatie culturala si spirituala. Prin urmare, aceasta miere de Manuka este un produs iconic al Noii Zeelande, un produs natural si specific. Ea poate prezenta arome si calitati zonale distincte, asemeni vinurilor care provenite din diferite regiuni (cu microclimate distincte) au gust diferit.

 

Borcanul original cu miere de Manuka

Mierea de Manuka provine asadar din Noua Zeelanda. Din dorinta ca marca acestei mieri sa nu fie afectata si devalorizata, se incearca protejarea ei, astfel incat alti producatori sa nu eticheteze o miere care nu este autentica si sa o comercializeze ca fiind originala Manuka sau sa o dilueze si sa o vanda la pret ridicat.

 

Asociatia care se ocupa de verificarea autenticitatii mierii de Manuka se afla in Noua Zeelanda si este intitulata Unique Manuka Factor Honey Association (UMFHA). Ei acorda marca de calitate UMF (recunoscuta la nivel international), ofera licente producatorilor si organizeaza o serie de programe si activitati pentru a sustine orginalitatea mierii de Manuka. Asociatia desemneaza auditori pentru a verifica si a analiza periodic esantioane de pe piata. Acest lucru protejeaza consumatorii de produsele contrafacute.

 

Ce inseamna UMF? Insemna ca au fost verificati compusii cheie care atesta ca este miere de Manuka originala, asigura puritatea si calitatea, acesti markeri sunt:

  • Metilglioxalul (MGO) - adesea singurul factor masurat de producatori si afisat pe eticheta;
  • Leptosperinscopaarium (arbore de ceai originar in Noua Zeelanda)
  • DHA (reprezinta varsta mierii)

 

  1. Eticheta care spune ca este miere de Manuka
  2. Gradul UMF (cu cat este mai mare, rezulta ca proprietatea antibacteriana a mierii de Manuka este implicit mai puternica).

 

Miere de Manuka de la Comvita

Brandul Comvita comercializeaza miere de Manauka autentica. A obtinut licenta asociatiei UMFHA cu numarul 1019 si este membru al ei de peste 18 ani. Produsele poarta asadar marca UMF pe eticheta, cu un rating de 5+ sau mai mare. Borcanele sunt ambalate si etichetate in Noua Zeelanda.

Green Boutique iti ofera miere de Manuka de la Comvita, originala din Noua Zeelanda, delicioasa si minunata pentru sanatatea intregii familii.

 

Sursa foto: Comvita.uk

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc.

"Cel mai bun doctor ofera intotdeauna cat mai putine medicamente!"
Benjamin Franklin
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: