0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Cum recunosti mierea de Manuka originala si cum beneficiezi la maxim de proprietatile ei?

Cum recunosti mierea de Manuka originala si cum beneficiezi la maxim de proprietatile ei?

Miere de Manuka
Sursa foto: www.comvita.com

 

Ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este produsa in Noua Zeelanda de albinele care se hranesc cu nectar din florile arborelui Manuka (cunoscut sub denumirea stiintifica de Leptosperin Scoparium). Sezonul in care acestea sunt inflorite este de doar 2 - 6 saptamani pe an. Prin urmare, este o perioada de recolta scurta, dar cu maxim de beneficii. Mierea de Manuka si-a castigat deja renumele pe plan mondial datorita proprietatilor sale unice care nu se gasesc in mierea obisnuita.

Mierea de Manuka are culoarea brun inchis si o textura groasa, cu o aroma intensa. De-alungul istoriei a fost folosita pentru proprietatile sale medicale, fie pentru ameliorarea durerilor de gat, pentru vindecarea rapida a afectiunilor de piele sau pentru o mai buna digestie.

Foarte important de stiut, mierea de Manuka este atat destinata consumului zilnic, dar este si un ingredient cheie utilizat intr-o gama larga de produse pentru ingrijirea intregii familii, cu rol de intarire a sistemului imunitar, prevenirea racelilior, ingrijirea pielii sau vindecarea ranilor. Crema hidratanta sau gelul antibacterian pe baza de miere de Manuka sunt exemple in acest sens.

 

Prin ce se diferentiaza mierea de Manuka de cea clasica?

Este cunoscut faptul ca mierea are proprietati antibacteriene. Spre deosebire de mierea clasica, mierea de Manuka este mult mai puternica datorita continutului de Metilglioxal (MGO) prezent in nectarul florilor de Manuka. Acest compus organic se intalneste si la alte tipuri de miere, insa cantitatea in care se afla prezent in mierea de Manuka este mult mai mare, prin urmare proprietatile antibacteriene cresc semnificativ in cazul acesteia.

Asadar, mierea de Manuka poate avea chiar si de 100 de ori mai mult Metilglioxal decat mierea obisnuita, lucru care determina activitatea antibacteriana unica.

Foarte important de stiut, nu toata mierea de Manuka este la fel, actiunea ei antibacteriana poate fi mai mica sau mai mare.

Din pacate, pe piata sunt multe produse care in ciuda titlului cunoscut, miere Manuka, nu prezinta proprietatile mierii de Manuka, nu este asadar o miere originala. De aceea, este necesar consumatorii sa fie informati despre cum pot recunoaste mierea de Manuka de calitate.

 

Cum recunosti mierea de Manuka originala?

 

Miere de Manuka originala UMF
Sursa foto: www.umf.org.nz

 

Unique Manuka Factor (Factorul Unic Manuka) este un standard global pentru identificarea si masurarea proprietatii antibacteriene a mierii de Manuka. Unique Manuka Factor (UMF) reprezinta o garantie ca mierea vanduta este de calitate, pura si autentica.

Unique Manuka Factor Honey Association (UMFHA) este asociatia din Noua Zeelanda al carei scop este sa protejeze mierea de Manuka autentica de miere Manuka contrafacuta, lucru consolidat datorita marcii de calitate mai sus mentionate, UMF - Unique Manuka Factor.

Procesul de testare UMF masoara cei trei compusi care impreuna indica faptul ca este miere de Manuka autentica, de inalta calitate:

- Metilglioxalul (MGO) - adesea singurul factor masurat de producatori si afisat pe eticheta

- Leptosperin Scoparium (arbore originar in Noua Zeelanda)

- DHA (varsta mierii)

Doar procesul de testare UMF masoara prezenta tuturor celor trei compusi. Alte sisteme de evaluare verifica numai unul sau doi dintre acesti compusi sau pot sa masoare integral altceva, cum ar fi polenul, care este o masura inexacta.

Sistemul de clasificare UMF are doua componente:

 1. titlul miere de Manuka (Manuka Honey) afisat pe eticheta
 2. numarul de rating UMF care incepe de la 5+ si ajunge pana la 20+

Sistemul de gradare UMF indica performanta antibacteriana, cu cat numarul creste (exemplu UMF 18+, UMF 20+), cu atat puterea antibacteriana a mierii de Manuka este mai mare, drept urmare poate fi folosita nu doar pentru uzul zilnic, ci si in scop medicinal (ca de exemplu in tratarea ranilor). Gradul mai mare atesta asadar valoarea terapeutica a mierii de Manuka, motiv pentru care si pretul acesteia este usor mai ridicat.

 

In concluzie, pentru a achizitiona miere Manuka originala vor fi verificate urmatoarele elemente de pe eticheta:

 • marca UMF afisata in mod clar pe partea frontala a borcanului cu miere de Manuka;
 • prezenta numarului UMF (sistemul de gradare este de la 5+ pana la 20+);
 • semnalarea faptului ca este un produs realizat in Noua Zeelanda;
 • numele companiei licentiate si acreditata sa afiseze marca comerciala de calitate UMF (drept acordat de UMF Honey Association din Noua Zeelanda);

 

Ratingul UMF versus ratingul MGO

Miere de Manuka UMF
Sursa foto: www.comvita.com

 

Am aflat din randurile de mai sus cum poate fi identificata mierea de Manuka UMF de produsele care incearca sa o copieze. In concluzie, daca nu este prezenta marca de calitate UMF pe eticheta sau numarul de rating, inseamna ca nu este o miere originala.

UMF este standardul global pentru mierea de Manuka, inseamna ca i s-a certificat valoarea si ca in procesul de testare au fost masurati toti cei trei compusi (MGO, Leptosperin si DHA) care impreuna indica ca este miere Manuka naturala de inalta calitate, pe scurt miere de Manuka originala.

UMF Honey Association masoara nu doar proprietatile mierii de Manuka, dar se asigura si ca producatorii respecta regulile stricte de calitate.

Toate celelalte instrumente de masurare (MGO, Active, NPA) sunt utilizate la discretia societatii producatoare, fara a exista controale ale unor terte parti. UMF Honey Association efectueaza in mod regulat audituri in cazul tuturor companiilor care au dreptul (licenta) de a folosi marca UMF.

Metiglioxalul (MGO) joaca un rol important cu privire la proprietatile antibacteriene ale mierii de Manuka, insa este de retinut ca nu reprezinta singurul component care ofera caracterul special al acestei mieri. Cand observi emblema MGO pe eticheta inseamna ca nivelul de Metiglioxal a fost masurat, este afisat si un numar (gradarea incepe de la 30+ si ajunge la 800+). De retinut este ca MGO reprezinta doar o parte a puterii antibacteriene a mierii de Manuka. Emblema MGO nu este monitorizata de o institutie autorizata, precum in cazul UMF, care sa verifice sistemul de gradare afisat pe eticheta. Deoarece componenta MGO a mierii de Manuka nu reprezinta toata puterea antibacteriana a acesteia, chiar daca numarul MGO este afisat corect, el nu poate spune cat de puternica este proprietatea antibacteriana a mierii de Manuka.

Sistemul UMF include si factorul MGO si ofera un rating final precum UMF 5+, UMF 10+, UMF 15+ si UMF 20+. Acel "+" asezat dupa numar indica faptul ca poate fi mai mult decat numarul afisat, dar nu mai putin. De exemplu, un borcan cu miere Manuka 15+ are un factor UMF de cel putin 15, dar poate fi mai ridicat.

Prin urmare, puterea antibacteriana a mierii de Manuka este masurata datorita sistemului de gradare UMF, calitatea acesteia este protejata, iar consumatorii sunt feriti de produsele care incearca sa se pozitioneze pe piata ca fiind originale.

 

Beneficiile mierii de Manuka

Miere de Manuka beneficii
Sursa foto: www.comvita.com

 

Una dintre principalele utilizari ale mierii de Manuka este pentru tratarea ranilor si arsurilor minore. Mierea de Manuka este folosita pentru multe alte beneficii ale sale, mai jos sunt redate 10 dintre acestea:

 • intareste sistemul imunitar
 • contribuie in tratarea afectiunilor respiratorii
 • calmeaza tusea si amelioreaza durerile in gat
 • mentine nivelulul sanatos de colesterol
 • ajuta la combaterea acneei si a eczemelor, hidrateaza pielea atunci cand este folosita cu uz extern
 • accelereaza procesul de vindecare al taieturilor si al arsurilor minore
 • amelioreaza problemele gastrointestinale
 • imbunatateste sanatatea orala (previne gingivita)
 • este un adjuvant in tratarea alergiilor sezoniere
 • imbunatateste calitatea somnului

Mai multe detalii despre beneficiile mierii de Manuka.

 

Contraindicatii miere de Manuka

 • A nu se folosi de persoanele care prezinta alergie la albine (reactie neobisnuita la veninul de albine) sau la produsele de albine.
 • Mierea, in general, nu se recomanda copiilor sub varsta de un an din cauza ca este o sursa cunoscuta de spori de bacterii care brovoaca boala numita Botulism.
 • Ranile si infectiile trebuie vazute si tratate de un specialist. Se va folosi mierea de Manuka medicala, cu grad inalt UMF (deci nu destinata consumului zilnic). Aceasta poate fi gasita si in componenta unor produse special destinate ingrijirii pielii, ce se recomanda pentru tratarea ranilor, a eczemelor. Ele sunt testate dermatologic si pot fi folosite inclusiv pentru pielea sensibila.
 • Persoanele cu diabet sunt sfatuite sa consulte medicul inainte de a consuma miere. Nectarul din plante (colectat de albine, depozitat si maturat in stup) determina gustul dulce al mierii. Asadar, mierea rezultata contine fructoza naturala si glucoza.

 

Miere de Manuka Comvita

Miere Manuka Comvita
Sursa foto: www.comvita.com

 

Producatorul Comvita recolteaza miere de Manuka din 1974 si este cel mai mare producator de miere Manuka din Noua Zeelanda. Brandul Comvita este unul recunoscut la nivel international.

Foarte important, Comvita ofera si o varietate de produse naturale destinate sanatatii pe baza de miere de Manuka, ca de exemplu gelul antibacterian pentru rani (Wound Gel).

Mierea de Manuka de la Comvita este autentica, este certificata UMF. Numarul de licenta primit din partea UMF Honey Association este 1019.

Comvita ofera, asadar siguranta unei mieri de calitate, miere Manuka originala. Totodata, Comvita are o gama completa de miere Manuka, de la UMF 5+ pana la UMF 20+.

Ca toate tipurile de miere Manuka certificate de UMF, mierea de la Comvita are o valoare terapeutica semnificativa (putere antibacteriana mare), incepand de la gradul UMF 10+.

 

Miere de Manuka Comvita UMF 20+ (Ultra Premium+)

Reprezinta clasa Ultra Premium de miere de Manuka si cea mai inalta calitate oferita de Comvita. Se gaseste in borcan de 250 g.

Comvita UMF 20+ este o miere de Manuka rara, de mare putere, produsa in Noua Zeelanda din nectarul arborelui de Manuka (Leptosperin Scoparium). Aceasta miere de Manuka ultra premium este recunoscuta pe tot globul pentru puritatea si proprietatile sale unice.

 

Miere de Manuka Comvita UMF 18+ (Ultra Premium)

Mierea de Manuka Comvita UMF 18+ contine compusii unici care o fac o miere autentica, produsa in Noua Zeelanda. Se gaseste in borcan de 250 g.

 

Miere de Manuka Comvita UMF 15+ (Super Premium+)

Comvita isi intituleaza mierea UMF 15+ sub denumirea Super Premium. Se gaseste in borcan de 250 g si are valoare antibacteriana mare.

 

Miere de Manuka Comvita 10+ (Super Premium)

Daca se doreste ca mierea de Manuka sa fie folosita in scopuri medicinale, acesta este cel mai mic grad care se va lua in considerare. Se comercializeaza in borcan de 500 g si 250 g. Este o miere de inalta calitate si este garantata de autoritatea pentru testarea si evaluarea mierii de Manuka in Noua Zeelanda (UMF Honey Association).

 

Miere de Manuka Comvita 5+ (Premium)

Acesta este cel mai mic grad de miere de Manuka pe care il ofera Comvita si se prezinta in borcane de 250 g, 500 g si 1 kg.

Este o alegere excelenta pentru consumul zilnic, daca se doreste un indulcitor bogat in nutrienti.

 

Mierea de Manuka cu scop medical

Miere Manuka UMF 10+
Sursa foto: www.comvita.com

 

Utilizarea medicinala a mierii de Manuka necesita un nivel ridicat al activitatii antibacteriene pentru a fi asadar eficienta. Prin urmare, trebuie acordata atentie sporita sistemului de gradare UMF afisat pe eticheta borcanului cu miere de Manuka (se va alege cel putin UMF 10+).

Cateva exemple de utilizari frecvente ale mierii de Manuka cu scop medicinal sunt:

 • adjuvant antiseptic in tratarea ranilor si arsurilor
 • ajutor in tratarea acneei
 • rol in combaterea infectiilor bacteriene
 • utilizare pentru imbunatatirea sanatatii digestive

Miere de Manuka pentru acnee

De-alungul istoriei mierea de Manuka a fost folosita pentru numeroasele sale beneficii, in special pentru tratarea afectiunilor de piele. Cercetatorii au confirmat capacitatea mierii de Manuka de a contribui in rezolvarea afectiunilor cutanate, iar producatorii de produse cosmetice nu au intarziat sa includa mierea de Manuka in gamele lor.

In timp ce mierea obisnuita contine enzime speciale cunoscute pentru proprietatile lor antimicrobiene, mierea de Manuka se diferentiaza datorita nivelului ridicat de Metilglioxal (MGO) care ii asigura puterea sporita.

Foarte important, cu cat este mai ridicat gradul UMF (Unique Manuka Factor), cu atat puterea antibacteriana a mierii de Manuka este mai mare.

Pentru tratarea acneei este necesara miere de Manuka cu rating UMF de cel putin 10+.

Se poate pregati acasa o masca cu miere de Manuka cu rating UMF ridicat. Se va aplica pe fata pentru 15 - 20 de minute, iar apoi se va clati cu apa calduta.

Spre deosebire de mierea destinata consumului zilnic, mierea medicala antibacteriana este potrivita pentru uzul extern, inclusiv pentru tratarea ranilor.

 

Gama MediHoney de la Comvita

Manuka Cosmetice
Sursa foto: www.comvita.com

 

Pielea este cel mai mare organ, prima linie de aparare. Ingrijirea adecvata poate revitaliza pielea, mentinand-o mai sanatoasa pentru mai mult timp. Ingredientele naturale, cum ar fi mierea, au fost folosite de-a lungul secolelor in produsele de ingrijire a pielii. S-a dovedit clinic ca mierea de Manuka ajuta la imbunatatirea diferitelor afectiuni ale pielii si este suficient de blanda pentru a fi aplicata pe orice tip de piele, fie ea si sensibila.

MediHoney este titlul gamei de produse de la Comvita realizate cu miere de Manuka, cu ingrediente naturale pe baza de plante (cum ar fi ovaz, ulei de nuca de cocos, musetel si aloe vera) pentru ingrijirea si vindecarea pielii.

MediHoney nu este mierea de Manuka destinata uzului zilnic, este fabricata dintr-o miere sterilizata medicala, cu activitate antibacteriana, care a fost special creata pentru utilizare locala. S-a dovedit clinic ca aceasta sustine vindecarea ranilor si reduce riscul de infectie.

Prin urmare, gama MediHoney a fost conceputa pentru a oferi suport pentru pielea uscata, sensibila si afectata de eczeme, precum si pentru a ajuta procesul de vindecare al micilor taieturi si rani. Testata dermatologic, este lipsita de parabeni, parfumuri, sulfat de sodiu, asadar este potrivita pentru pielea cea mai sensibila si poate fi folosita de toti membrii familiei, de la bebelusi si copii cu eczeme pana la adulti.

Produsele din gama MediHoney de la Comvita sunt:

Antibacterial Wound Gel - gel antibacterian pentru rani cu miere de Manuka care ofera o suprafata hidratata, cu pH scazut, contribuie la vindecarea ranilor si cicatricilor. De asemenea, ajuta la curatarea ranilor de bacterii, tesuturi si murdarie. Astfel, acest gel este folositor pentru reducerea riscului de infectare si este potrivit pentru arsuri, taieturi sau julituri.

Natural Derma Cream - Ideal pentru afectiunile cutanate, crema de la Comvita ofera un efect calmant. Mierea de Manuka prezenta in acest produs este combinata cu extractul de aloe vera si musetel, prin urmare este o crema puternic emolienta care ofera hidratarea atat de necesara a pielii.

Gentle Wash - Gelul de dus pentru piele uscata, cu eczeme ajuta la calmarea pielii. Datorita combinarii extractului de ovaz cu mierea de Manuka de calitate medicala, spalarea corpului se face intr-un mod delicat, fara a usca pielea. Aceasta ramane hidratata pe parcursul intregii zile.

Gentle Lotion - Lotiunea hidratanta de corp este destinata pentru pielea sensibila cu eczeme, este conceputa pentru a fi aplicata dupa spalare, ofera pielii hidratarea necesara in timpul zilei.

 

Concluzii

Manuka UMF
Sursa foto: www.comvita.com

 

 • Mierea de Manuka este produsa in Noua Zeelanda si are proprietati unice care nu se gasesc in mierea obisnuita.
 • Puterea antibacteriana a mierii de Manuka este data de concentratia mare de Metilglioxal (MGO).
 • Mierea de Manuka originala este recunoscuta datorita ratingului UMF afisat pe eticheta.
 • Ratingul UMF este singurul care masoara toti cei trei compusi care impreuna dovedesc puritatea mierii de Manuka: Metilglioxalul (MGO), Leptosperin Scoparium (arbore originar in Noua Zeelanda), DHA (varsta mierii).
 • Valoarea terapeutica a mierii de Manuka difera, ea este mai puternica daca numarul de rating este mai mare (de exemplu UMF 15+, UMF 20+). Pretul mierii de Manuka devine in acest sensibil mai ridicat.
 • Beneficiile mierii de Manuka pentru organism sunt nenumarate, doar cateva dintre ele sunt: calmarea tusei si a durerilor in gat, ameliorarea afectiunilor de piele, ajutor in vindecarea ranilor si arsurilor, adjuvant in tratarea problemelor digestive.
 • Comvita este cel mai mare producator de Miere de Manuka originala, certificata, 100% pura.
 • Brandul Comvita comercializeaza pe langa cunoscuta miere de Manuka, produse de ingrijire a pielii cu miere Manuka si ingrediente pe baza de plante.

 

Pret miere de Manuka

Miere Manuka Pret
Sursa foto: www.comvita.com

 

Green Boutique este magazinul online de produse bio care comercializeaza miere de Manuka Comvita, o miere certificata, autentica, de cea mai inalta calitate. Este prezenta intreaga gama de miere de Manuka, de la gradul cel mai mic, UMF 5+, pana la mierea de Manuka cu UMF 20+ (cu activitate antibacteriana mare, destinata uzului medical).

Preturile pentru mierea de Manuka sunt corecte, ele cresc usor pentru borcanele cu miere de Manuka cu rating UMF mai mare, denota puritate si calitate inalta.

Green Boutique pune la dispozitia clientilor inclusiv gama de produse MediHoney cu miere de Manuka medicala, destinate pentru a fi folosite de intreaga familie, cu scopul de a ameliora orice afectiune a pielii.

 

Echipa Green Boutique iti sta la dispozitie:

Pagina site cu produse care contin miere Manuka: https://www.greenboutique.ro/mierea-manuka-miracolul-naturii.html

Telefon: 0735.692.270, 0732.404.207 - de luni pana vineri intre orele 9.00 si 16.00

 

Atentie!Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc.

"Daca divinul creator a depus atat de mult efort pentru a ne oferi bucate atat de alese si de delicioase, trebuie sa depunem si noi efortul de a le servi bine si in mod ceremonios."
Fernand Point
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: