0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Cum sa ai mai multa energie

Cum sa ai mai multa energie

Un studiu efectuat de American College of Occupation and Environmental Medicine arata ca 37.9% din forta de munca se simte obosita. Procentajul este chiar mai crescut in randul femeilor, indiferent de statutul lor civil sau daca au sau nu copii. De cele mai multe ori insa, putem preveni acest lucru prin mici schimbari in stilul de viata.

 

Iata ce ar trebui sa luam in considerare:

 

Somnul

 

Evident, somnul. Doar vorbim de odihna, nu-i asa? Cercetarile intreprinse la Universitatea din Texas arata ca obiceiurile noastre legate de somn pot fi influentate de stilul de viata, viata sociala si influentele din jur. Pentru a ne crea o buna rutina de somn, trebuie sa ne stabilim clar orele de culcare si orele la care sa ne trezim. De asemenea, cu o ora inainte de somn, e bine sa lasam la o parte televizorul, telefonul ori calculatorul.

 

Sportul

 

Sa zicem ca ar fi ultimul lucru de facut pe care l-am include pe lista activitatilor atunci cand ne simtim obositi. Insa, asa cum o arata si studiile, exercitiile cu intensitate scazuta ne ajuta sa ne crestem nivelul de energie. Puteti incepe cu plimbari usoare in natura.

 

Dieta

 

Nutritionistii recomanda alimentele bogate in fier, cum ar fi carnea rosie, carnea de pui, pestele, ouale, cerealele integrale si verdeturile. Acestea stimuleaza glucoza, “combustibilul” corpului nostru.

Deshidratarea duce, de asemenea, la incetinirea functiilor corpului nostru, asa ca aveti grija sa beti intotdeauna suficiente lichide!

 

Daca alegeti un meniu Vegan sau Vegetarian atunci trebuie sa va sfatuiti si cu un medic nutritionisc privind meniul ales. 

 

Relaxarea

 

Indiferent de program, trebuie sa ne acordam putin timp si pentru relaxare. Peste 50% din cazurile de oboseala sunt cauzate de stress. Cautati sa invatati cat mai multe tehnici de relaxare, precum yoga sau meditatia.

 

 

 

"Daca nu ai grija de tine, neglijenta va lua aceasta responsabilitate."
Carrie Latet
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: