Prima pagina»Articole»Cum sa cresti si sa gatesti vlastarii de fasole  
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Cum sa cresti si sa gatesti vlastarii de fasole  

Zilele trecute va vorbeam despre beneficiile vlastarilor asupra sanatatii, cu precadere a vlastarilor de fasole. Astazi vorbim despre cum ii putem creste simplu, acasa si cum ii putem consuma.

Potrivite pentru germinare sunt boabele de fasole mici, verzi, coreene sau boabele de soia. Vlastarii astfel rezultati sunt crocanti si pot fi gatiti cu usurinta sau adaugati in salate sau sandwich-uri. Atentie insa! Vlastarii trebuie consumati cat mai proaspeti.

 

Cum se cresc vlastarii de fasole 

 

Pentru inceput, boabele de fasole se hidrateaza. Folositi 1/3 cana cu apa pentru fiecare ¼ cana de boabe. Puneti boabele la hidratat peste noapte.

Dupa ce au stat la hidratat timp de 8 ore, indepartati apa ramasa. Distribuiti boabele in mod egal pe o tava, pe care sa o pastrati intr-un loc intunecat. Peste alte doua zile, adaugati din nou putina apa. Lasati la germinat timp de 5 zile. Dupa aceste cinci zile vlastarii ar trebui sa fie de aproape 3 cm.

Cand va decideti sa ii consumati, spalati bine vlastarii cu apa rece, indepartand coaja semintelor.

Pentru un proces cu mult mai simplu, puteti folosi un germinator automat.

 

Cum se gatesc vlastarii de fasole

 

Sote de spanac cu vlastari de fasole

Ingrediente:

  • 1 cana vlastari de fasole
  • 3 cani de spanac organic
  • 1 lingurita de seminte de susan
  • ½ lingurita de ulei de susan
  • 2 catei de usturoi
  • ½ lingurita de chili
  • 1 ceapa verde tocata
  • ¼ lingurita de melasa
  • 2 linguri de otet din orez
  • Sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Intr-o oala, puneti apa la fiert. Cand apa da in clocot, puneti spanacul si vlastarii, timp de 10 secunde.

Cu ajutorul unei strecuratoare, clatiti de mai multe ori, cu apa rece, spanacul si vlastarii. Dupa ce i-ati clatitit, indepartati excesul de apa, tapotand usor cu un servetel.

Puneti ingredientele intr-un bol si lasati la o parte.

Intr-un bol mic de sticla, combinati chili, usturoiul, otetul, melasa, uleiul de susan si semintele de susan. Amestecati bine. Puneti acest dressing peste spanac si vlastari. Adaugati ceapa verde si amestecati.

Consumati aceasta salata la temperatura camerei, la doua ore dupa ce a fost gatita.

 

sursa foto: pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

"Fericirea consta, in primul rand, in sanatate. "
George William Curtis
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: