0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Cum sa reduci febra musculara    

Cum sa reduci febra musculara    

Un antrenament intens la sala de sport, o zi plina sau obositoare, semne de oboseala. Si muschii pot avea de suferit dupa zilele pline, scaunele incomode sau infinitele cumparaturi pe care am fost nevoiti sa le caram. Ca de obicei insa, noi venim cu cateva solutii practice, chiar naturale.

O sesiune de masaj poate face minuni, fie si doar de 10 minute. Aceasta poate reduce inflamatia, imbunatati circulatia si poate reduce incordarea, ajutand corpul sa se recupereze mai repede.

Desigur, oricat ne-am dori o experienta SPA, timpul si bugetul nu ne permit asta. Variantele mai simple sunt o baie calda, aromata si un masaj simplu, pentru care nu aveti nevoie de ajutor.

 

  • Masajul cu mingea de tenis

Aveti nevoie doar de o minge de tenis si un perete. Asezati-va cu spatele la perete, lipind calcaiele de partea de jos a acestuia. Puneti mingea intre omoplati. Coborati incet soldurile, presand mingea inspre perete, astfel incat aceasta sa se miste in sus si in jos, in functie de miscari.

Daca aveti crampe musculare in partea de jos a picioarelor, asezati-va pe podea cu picioarele desfacute, si puneti mingea sub pulpa. Ridicati-va in coate, lasand greutatea pe picior si miscati-va in sus si in jos, astfel incat mingea sa maseze zona afectata.

 

  • Masajul scalpului

Spalatul parului poate fi o oportunitate de relaxare, daca va luati timpul necesar sa masati samponul sau balsamul bine in par, inainte sa va clatiti.

Daca sunteti incordati, la birou, puteti sa va faceti un scurt masaj al scalpului, folosindu-va de toate degetele de la mana, indoindu-le si eliberandu-le de tensiune  de mai multe ori, in sens circular.

 

  • Masajul mainilor

Va puteti face singuri un masaj al mainilor, care va poate relaxa si revigora intr-o zi grea. Cu ajutorul unui ulei sau a unei creme de maini, masati in podul palmei, cu ajutorul degetelor mari. Faceti miscari circulare, alunecand spre baza palmei. Insistati apoi asupra muschiului care conecteaza palma cu degetul mare. Efectuati miscari de sus in jos, pentru a elibera tensiunea din fiecare deget. Trageti apoi de fiecare deget in parte, in jos, inspre incheietura, pana cand simtiti o intindere usoara. Incheiati scuturand mana.

 

  • Masajul gatului si al umerilor

Este ideal daca petreceti mult timp la calculator. Acest lucru inseamna tensiune inmagazinata in gat si umeri. Ridicati si rotiti umerii, pana cand muschii se incalzesc si se relaxeaza. Plasati apoi mana stanga pe umarul drept, indoiti capul inspre stanga si folositi-va de degete pentru a „framanta” zona intinsa. Repetati si pe partea cealalta.

 

  • Masajul facial

Incepeti cu cercuri largi pe pometi, folosindu-va degetele, mergand inspre frunte. Masati apoi zona maxilarului, cu miscari ample, presand pe varf. Insistati asupra ridurilor de zambet, din colturile gurii pana spre nas.

Ridicati sprancenele, cu ajutorul degetelor, pentru a elibera zona ochilor. Masati in jurul ochilor, usor, pana spre tample.

 

sursa foto: Pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

"Daca divinul creator a depus atat de mult efort pentru a ne oferi bucate atat de alese si de delicioase, trebuie sa depunem si noi efortul de a le servi bine si in mod ceremonios."
Fernand Point
© Copyright GreenBoutique.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: