Prima pagina»Articole»Cum se testeaza veridicitatea mierii de Manuka
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Cum se testeaza veridicitatea mierii de Manuka

 

In 1981, cercetatorii de la New Zealand University of Waikato au descoperit ca mierea de Manuka are un nivel de enzime considerabil mai mare, comparativ cu mierea de albine clasica.

 

Aceste enzime creaza un peroxid de hidrogen natural, care actioneaza ca un puternic antibacterian. O parte din compusii mierii de Manuka sunt bogati in peroxid de hidrogen, methylglyoxal si dihydroxyacetona. Aceasta trilogie medicala si beneficiile care decurg de aici, a fost numita Unique Manuka Factor (UMF), adica factor unic Manuka.

 

UMF este un standard global care ne ajuta sa identificam si sa masuram puterea antibacteriana a mierii de Manuka.

 

Acest UMF ne garanteaza ca mierea comercializata are calitate medicala.

 

Insa factorul UMF nu se regaseste in nectarul tuturor florilor de Manuka si, daca privim comparativ, ceea ce separa mierea de Manuka UMF fata de mierea de Manuka in forma simpla, este ca aceasta are atat peroxidul de hidrogen natural, cat si proprietatile antibacteriene UMF, care ii cresc efectele benefice.

 

Proprietatile UMF ale mierii de Manuka sunt extrem de stabile si, spre deosebire de mierea clasica de albine, cu continut de peroxide de hidrogen, aceasta nu este usor alterata de caldura, lumina si enzimele din corp.

 

Cum se verifica veridicitatea mierii de Manuka 

 

Valoarea minima UMF este UMF5. Cu toate acestea, mierea este considerate a fi benefica, din punct de vedere medical, abia atunci cand are un minim de UMF10. Ceea ce depaseste UMF16 este considerat calitate superioara.

Adevarata miere de Manuka UMF va avea urmatoarele caracteristici:

 

  • Va avea o eticheta clar inscriptionata cu valoarea UMF pe recipient;
  • Va fi produsa, ambalata si etichetata de catre o firma licentiata din Noua Zeelanda;
  • Va avea numele companiei si numarul licentei pe eticheta;
  • Va avea o valoare UMF de minim 5.

 

Rating-ul UMF testeaza, de fapt, performanta antibacteriana, iar acest lucru se face comparativ cu phenolul, un dezinfectant.

The Active Manuka Honey Association (AMHA) este asociatia responsabila cu testarea mierii de Manuka. Conform informatiilor furnizate de asociatie, o miere de Manuka UMF20 este echivalenta, ca putere, cu o solutie cu 20% phenol.

 

Rating-ul UMF ideal variaza in functie de necesitati sau de scop:

 

UMF0-4 – scop non-terapeutic

UMF4-9 – nivel de intretinere, implica aceleasi beneficii ca mierea de albine clasica

UMF10-14 – sustine vindecarea in mod natural, mentine echilibrul bacterian

UMF15+ - nivel superior de phenol, cu inalte efecte terapeutice. Nu se consuma mai mult de o lingura de miere de albine o data.

 

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

 

"Prima bogatie este sanatatea! "
Ralph Waldo Emerson
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: