0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»De ce chefir?

De ce chefir?

 

Pentru inceput, iata cateva lucruri despre kefir:

  • Ca si alte alimente fermentate, kefirul contine o cantitate insemnata de probiotice, digestive, enzime, nutrienti si vitaminele B, toate esentiale pentru sanatatea generala.

 

  • CHefirul contine culturi de diverse bacterii bune, agenti de fermentare si polizaharida, care metabolizeaza zaharul pentru a produce acidul lactic, dioxid de carbon si etanol. Tocmai de aceea, bautura pare acidulata.

 

  • Ajuta la combaterea bolilor gastrointestinale, datorita efectelor benefice pe care le are asupra florei intestinale. Totodata, chefirul previne cresterea si inmultirea bacteriilor care nu sunt bune, actionand ca un antibiotic natural.

 

  • Efectul sau „de curatare” a corpului ajuta la crearea unui ecosistem echilibrat, pentru sanatate optima si longevitate, imbunatatind sistemul imunitar. Totodata, incurajeaza digestia si ajuta la buna mentinere a sanatatii inimii.

 

  • Chefirul este o sursa excelenta de hrana pentru copii, femei insarcinate sau care alapteaza, pentru cei mai in varsta sau pentru persoanele care au probleme cu imunitatea.

 

Pentru vegani, sau persoanele intolerante la lactoza, exista inlocuitori la fel de benefici. In general, sunt sucuri din fructe sau legume organice, presate la rece, combinate cu superalimente, pentru a fi cat mai sanatoase si bogate in probiotice.

 

SFAT: Introduceti chefirul treptat in alimentatie, lasand corpul si digestia sa se adapteze. Incepeti prin a consuma doze mici, zilnic.

 

sursa foto:pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

"Prima bogatie este sanatatea! "
Ralph Waldo Emerson
© Copyright GreenBoutique.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: