0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»De ce este bine sa mancam sezonier

De ce este bine sa mancam sezonier

 

Astazi va invitam sa mergem la piata. Sa cautam ridichi proaspete, leurda, leustean, ceapa si ustoroi verde, salata. Nu numai pentru ca ne umplem casa de miresme proaspete si „gatim” o salata delicioasa, ci si pentru ca, ne spun specialistii, este bine sa mancam „sezonier”.

 

Ce inseamna sa mancam sezonier?

Adica sa consumam fructe si legume aflate, in mod natural, in plin sezon in regiunea in care ne-am nascut. Fructe si legume care sunt coapte in urma ciclului natural de cultura si care astfel sunt cu mult mai gustoase si mai sanatoase.

Sfatul nostru ramane acelasi ca intotdeauna: indiferent daca fructele si legumele pe care le cumparati sunt sau nu in sezon, apelati doar la surse certificate, de incredere. Cumparati legume organice, crescute fara ingrasaminte sau pesticide, in sol necontaminat.

 

De ce este bine sa mancam sezonier

 

  • Este mai bine pentru organism. Fructele si legumele crescute in proximitate vor fi cu mult mai proaspete. Fructele si legumele proaspete pastreaza mai bine nutrientii, deci va bucurati de alimente mai calitative.
  • Dieta mai variata: mancand sezonier asiguram o schimbare in dieta, o data la cateva luni. Asadar, o varietate mai bogata de alimente, de mancaruri gatite si mai multi nutrienti, din mai multe clase si, desigur, din mai multe surse.
  • Costuri mai mici: mancand sezonier, de la producatori locali, preturile sunt mai accesibile – acestea nu includ taxele de transport si import. In plus, cantiatea produsa fiind mai mare, pretul este mai bun.
  • Sustinem comunitatea locala: cumparand de la micii producatori locali ii sustinem atat pe acestia, cat si economia si asiguram sustenabilitate.

 

sursa foto: pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

 

 

"Daca mai multi dintre noi am pretui mancarea, bucuria si muzica in schimbul aurului, am avea parte de o lume mai fericita."
J. R. R. Tolkien
© Copyright GreenBoutique.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: