Astazi va invitam sa mergem la piata. Sa cautam ridichi proaspete, leurda, leustean, ceapa si ustoroi verde, salata. Nu numai pentru ca ne umplem casa de miresme proaspete si „gatim” o salata delicioasa, ci si pentru ca, ne spun specialistii, este bine sa mancam „sezonier”.
Ce inseamna sa mancam sezonier?
Adica sa consumam fructe si legume aflate, in mod natural, in plin sezon in regiunea in care ne-am nascut. Fructe si legume care sunt coapte in urma ciclului natural de cultura si care astfel sunt cu mult mai gustoase si mai sanatoase.
Sfatul nostru ramane acelasi ca intotdeauna: indiferent daca fructele si legumele pe care le cumparati sunt sau nu in sezon, apelati doar la surse certificate, de incredere. Cumparati legume organice, crescute fara ingrasaminte sau pesticide, in sol necontaminat.
De ce este bine sa mancam sezonier
sursa foto: pixabay
Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc.