0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»De ce kombucha?  

De ce kombucha?  

Ati auzit cu siguranta de chefir sau de bauturi probiotice. Insa ce stiti despre kombucha?

Sa incepem insa cu o poveste. Daca bunicii nostri nu aveau frigider, atunci cum pastrau mancarea nealterata? Una din metode: fermentarea alimentelor. Si, chiar daca nu ne dam seama, chiar si acum consumam alimente fermentate: chefir, muraturi, miso, kimchi.

Si pe buna dreptate: alimentele fermentate sunt printre cele mai sanatoase pentru sistemul nostru digestiv. Bogate in probiotice naturale, ele asigura sanatatea florei stomacului si a intestinelor.

Pe lista de „new-entry”, la capitolul alimente fermentate este kombucha. Daca in cazul alimentelor fermentate pot interveni aspecte care tin de gust, o bautura acidulata e cu mult mai simplu de consumat, de introdus in dieta si, probabil, mult mai placuta ca gust.

 

Ce este kombucha? 

 

Kombucha este, de fapt, un ceai fermentat. Culturile prezente in kombucha se hranesc cu zaharul si cu teina din ceai, cu polifenolii si nitrogenul, transformandu-le in vitamine, antioxidanti si bacterii benefice.

Asadar, kombucha este o idee buna in cazul in care vreti sa introduceti mai multe alimente fermentate in alimentatie sau pur si simplu vreti sa ma imbunatatiti digestia sau sa aveti grija de sistemul vostru digestiv.

Incepeti cu doze mici, lasand organismul sa se obisnuiasca cu noul aliment. Partea buna este ca va puteti face propria kombucha acasa sau o puteti cumpara gata facuta, din programul de detox pe care il gasiti la Green Boutique!

 

sursa foto:pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

"Gatitul este precum iubirea: Trebuie sa te implici cu totul, sau sa nu te implici deloc."
Harriet van Horne
© Copyright GreenBoutique.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: