Prima pagina»Articole»De ce sa consumam banane
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

De ce sa consumam banane

Cea mai rapida idee de mic dejun sau gustare dintre mese. Uneori, poate chiar pranzul de la birou. Va suna cunoscut?

Exista multe motive pentru care bananele sunt printre cele mai populare alimente. Sunt portia optima de mancare, sunt usor de procurat, usor de consumat si, desigur, gustoase.

De-a lungul timpului, consumul de banane a fost asociat cu reducerea stresului, reducerea problemelor digestive, efect benefic asupra constiptiei, efect benefic in sindromul pre-menstrual, stimularea creierului.

Bananele contin flavonoizi, polifenoli (precum luteina), alpha si beta caroteni, care actioneaza a antioxidanti. Sunt, de asemenea, bogate in vitamina C, ceea ce ajuta in lupta impotriva infectiilor.

O singura banana contine 467 mg de potasiu, care ajuta la reglarea ritmului cardiac si a tensiunii. De asemenea, banana este bogata in vitamina B6 si consumul unei singure banane acopera 28% din necesarul zilnic, pentru a ne proteja impotriva anemiei.

In plus, continutul bogat in fibre ajuta la reglarea sistemului digestiv. Magneziul pe care il contin bananele ne intareste oasele si ne protejeaza inima.

 

Studii facute pe banane

 

Un studiu a aratat ca, datorita continutului de vitamina A si carotenoizi, bananele au potentialul de a proteja impotriva bolilor precum diabetul sau bolile cardiovasculare.

Un alt studiu arata impactul pozitiv pe care alimentele bogate in potasiu, magneziu, calciu si fibre – cum sunt si bananele – il au atunci cand vine vorba de riscul aparitiei de infarct la barbati.

 

Retete cu banane – briose cu banane  

 

Ingrediente:

  • 300 grame de faina de orez
  • 1 pachet de unt
  • un praf de sare
  • indulcitor natural, dupa gust
  • lingurita si jumatate de praf de copt
  • 400 grame de banane zdrobite
  • 50 grame de nuci prajite
  • 2 oua batute

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 de grade. Puneti nucile pe o foaie de copt si lasati-le timp de 10 minute. Scoateti-le din cuptor, lasati-le sa se raceasca. Taiati-le in bucati mici.

Intr-un bol de marime medie, amestecati faina, sarea, praful de copt si nucile.

Intr-un bol mic, amestecati untul si mierea pana devin cremoase. Adaugati bananele zdrobite si ouale batute. Adagati acest mix peste mixul de faina, amestecand incet, pana cand se incorporeaza.

Puneti aluatul rezultat in forme si lasati-le la cuptor timp de 35-40 de minute.

 

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

 

"Daca divinul creator a depus atat de mult efort pentru a ne oferi bucate atat de alese si de delicioase, trebuie sa depunem si noi efortul de a le servi bine si in mod ceremonios."
Fernand Point
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: