0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»De ce sa consumam iarba de grau

De ce sa consumam iarba de grau

Ati mai auzit probabil de iarba de grau si de beneficiile ei. Poate fi crescuta cu usurinta acasa, intr-un germinator, din seminte de grau si este bogata in clorofila. Majoritatea o consuma sub forma de suc, insa se gaseste si sub forma de suplimente.

O lista intreaga de beneficii ale acestei plante a fost facuta de catre Hippocrates Health Institute:

 

  • creste numarul globulelor rosii; curata sangele, organele si tractul gastrointestinal; stimuleaza metabolismul;
  • stimuleaza glanda tiroida;
  • reduce aciditatea din sange si amelioreaza durerile cauzate de ulcer, diareea, constipatia si alte probleme ale sistemului digestiv;
  • detoxifica ficatul si sangele;
  • continutul ridicat de clorofila ajuta la oxigenarea sangelui; pastrarea unei tavi cu iarba de grau in apropierea patului creste nivelul oxigenului din aer si genereaza ioni negativi, care imbunatatesc calitatea somnului.

 

Ce trebuie sa stiti inainte sa consumati iarba de grau

 

Iarba de grau contine insemnate cantitati de clorofila si are, asa cum am aratat, numeroase beneficii. Insa, aceste beneficii sunt in stransa legatura cu felul in care aceasta a fost crescuta. Ca in cazul oricarui alt aliment, calitatea este o variabila importanta.

 

Este cu mult mai ieftin sa va cresteti singuri iarba de grau. Este, de altfel, si foarte simplu, folosind un germinator. In plus, crescand-o acasa, sub atenta dvs supraveghere, puteti creste o planta cu mult mai calitativa decat cea care se gaseste in comert.

 

In general, iarba de grau poate fi culeasa la o saptamana dupa ce semintele au germinat.

 

Aveti grija atunci cand consumati iarba de grau. O cantitate prea mare va poate provoca senzatii de greata, ameteli sau stari de rau. Dat fiind faptul ca nu este un aliment, ci o planta detoxifianta, aceasta nu ar trebui consumata zilnic.

 

sursa fotografie: pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

"Gatitul este precum iubirea: Trebuie sa te implici cu totul, sau sa nu te implici deloc."
Harriet van Horne
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: