0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»De ce sa folosim ulei esential de cimbru

De ce sa folosim ulei esential de cimbru

E folosit in mancaruri, in ceaiuri, in mituri populare. E amintit in istorie ca antidot pentru otrava sau “medicament” impotriva ciumei.

Astazi, studiile clinice ne arata ca cimbrul:

 

  • ajuta la ameliorarea durerilor si a crampelor;
  • este un bun antiinflamator;
  • ajuta la tratarea problemelor respiratorii;
  • ajuta la conservarea mancarii;
  • ajuta in igiena orala;
  • este un bun antibacterian.

 

De altfel, un studiu a aratat ca uleiul esential de cimbru, prin doi dintre compusii sai, thymol si carvacrol, este un bun antimicrobian si s-a aratat ca folosirea acestuia inhiba dezvoltarea stafilococului auriu si a altor bacilli.

 

Totodata, unele studii arata beneficiile sale in tratarea acneei. Aceasta se datoreaza, in principal, efectului antibacterian. In plus, spre deosebire de compusii din cremele antiacneice, acesta nu produce iritatii.

 

Cand vine vorba de nutrienti, cimbrul este bogat in vitaminele C si K, dar si in vitamina A, fibre, fier, magneziu. Acesta contine chiar si calciu, vitamina B6, fosfor, potasiu si zinc.

 

Mai multe dintre aceste vitamine sunt folosite in tratarea racelilor si in tratarea simptomelor precum tusea sau gatul iritat.

 

Agentia guvernamentala a Germaniei responsabila cu analizarea plantelor in medicina, a dat aviz favorabil pentru folosirea cimbrului in tratamentul infectiilor respiratorii, incluzand aici si bronsita.

 

Pionier in studiul remediilor natural, Pfarrer Kunzle descrie cimbrul ca fiind o planta excelenta in ceaiuri, mai ales pentru tratamente ale stomacului si curatarea plamanilor sau a mucusului.

 

Infuziile cu cimbru ajuta la calmarea sistemului nervos, iar o compresa cu un astfel de ceai, aplicata pe frunte, poate ajuta un somn profund.

 

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

 

"Daca nu ai grija de tine, neglijenta va lua aceasta responsabilitate."
Carrie Latet
© Copyright GreenBoutique.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: