Metode de preparare a ceaiurilor
Intr-un ceainic preIncălzit punem o lingurita de ceai (aprox. 2 g) turnand
0,2 l apa fierbinte peste. In cazul ceaiurilor verzi apa de 100°C se lasa sa
se raceasca 3-4 minute inainte de infuzie, ca sa ajunga la temperatura
de aprox. 80-90°C. In cazul ceaiurilor negre, apa se lasa sa se raceasca 2
minute, ca să ajunga la temperatura de aprox. 90-95°C.
Se recomanda folosirea apei la temperatura de 100°C. Pentru un ceainic de 400ml se folosesc 2 linguri de ceai. Se infuzeaza 8-9 minute.
Se recomanda folosirea apei la temperatura de 100°C. Intr-un ceainic preincalzit punem 1 lingurita pentru Rooibos si 2 lingurite pentru ceaiurile de fructe, turnand 0,2 l apa fierbinte peste. Ceaiurile de fructe nu contin teina sau substante amare, deci se pot tine la infuzat oricat de mult. Noi va recomandam 8-10 minute.
Timp de infuzare