0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Dusul de seara – somnifer natural      

Dusul de seara – somnifer natural      

Traim intr-o tara cu patru anotimpuri si vreme capricioasa. Sunt zile de frig si ninsoare, temperaturi negative, urmate de cresteri alarmante si soare. Un soc termic pe care corpul il resimte. Temperatura aerului influenteaza puternic corpul. Nu degeaba s-au dezvoltat atatea terapii bazate pe temperatura. Sa ne gandim doar la sauna sau la criosauna.

Mai tineti minte ce este mitocondria? In scoala generala, la ora de biologie, mitocondria era prezentata ca fiind „uzina energetica a celulei”. Asadar, cand aceasta nu functioneaza corespunzator, abilitatea corpului de a produce energie este diminuata. Acest lucru poate afecta metabolismul, dar si sistemul imunitar si felul in care bolile apar si se dezvolta.

Regenerarea acestor mitocondrii poarta numele de biogeneza mitocondriala. Procesul este determinat de expunerea corpului la temperaturi extreme, sport sau post.

Somnul este si el dependent de o anumita regulatie a temperaturii. In timpul somnului, temperatura corpului scade pana la limita de jos, de obicei dupa 4 ore.

Va puteti folosi de aceasta functie a corpului pentru a imbunatati calitatea somnului si abilitatea de a adormi mai repede, cu ajutorul unor mici trucuri.

 

Scaderea de temperatura determina aparitia somnului

 

Temperatura este, de obicei, trecuta cu vederea, atunci cand incercam sa adormim sau cand ne dorim un somn de calitate. Temperatura corpului si temperatura ambientala sunt doua variabile care au un impact puternic asupra calitatii somnului. In mod normal, somnolenta se instaleaza atunci cand temperatura corpului scade. Daca aveti dificultati in a adormi, acestea pot fi determinate de inabilitatea corpului de a ajunge la o anumita temperatura. Mentineti temperatura ambientala la 20 de grade pentru a imbunatati calitatea somnului.

O camera rece si un dus cald ar putea fi secretul pentru un somn mai bun. Un dus cald, facut cu cel putin 90 de minute inainte de somn, va imbunatati calitatea somnului. Mai multe studii, desfasurate atat pe tineri, cat si pe batrani, demonstreaza asta.

Incalzirea corpului, in mod pasiv, dupa amiaza sau seara devreme, printr-un dus sau o baie calda, creste, implicit, temperatura corpului. Apoi, corpul revine la temperatura aproape normala, pastrandu-se un pic mai ridicata fata de normalul pe care l-ar avea, daca nu ati fi facut dus. Diferenta se pastreaza si in prima parte a somnului si este relationata cu somnul profund, care este mai relaxant.

Este clar insa ca veti avea probleme ale somnului daca nu veti merge sa dormit odata ce temperatura corpului incepe sa scada. Cercetatorii indica faptul ca un dus cald, facut seara, prelungeste efectul dat de scaderea temperaturii, fapt ce este perceput ca o „perna psihologica”.

Nu este recomandat sa faceti dus chiar inainte de a merge la culcare, spun specialistii. Scaderea temperaturii, nu temperatura ridicata a corpului, este semnalul de somnolenta.

 

sursa foto: pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

 

"Speranta de viata ar creste daca legumele ar mirosi ca si baconul. "
Doug Larson
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: