Prima pagina»Retele noastre»Humus din sfecla rosie
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Humus din sfecla rosie

In ultima vreme, hummusul a devenit unul dintre cele mai populare aperitive. Departe de a mai fi considerat o mancare exotica, hummusul poate fi gasit in aproape orice supermarket, cu diverse arome: de la muguri de pin, pana la neaosul busuioc. Noi va sfatuim totusi sa incercati sa il faceti acasa. Nu este deloc greu, este cu mult mai sanatos, deoarece nu veti pune conservanti si stiti exact care este provenienta ingredientelor si il puteti face dupa propriul gust.

Reteta noastra de astazi adauga, pe langa putina savoare, si putina sanatate!
In mod normal, hummusul are ca ingrediente principale nautul si tahini, o pasta din susan. Este, deci, complet vegan. Tocmai compozitia atat de simpla il face sa fie adaptabil oricaror gusturi: astfel puteti adauga extra usturoi, chili sau orice aroma consideram atragatoare in bucatarie.
Si totusi, de ce sfecla rosie? Pentru ca este o sursa inepuizabila de vitamine si minerale! Sunt bogate in antioxidanti si au proprietati anti-inflamatoare. In plus, sfecla va da si o culoare deosebita!
Pe langa aceste beneficii, sfecla rosie este bogata si in nutrienti si va ajuta sa o integrati usor in alimentatie.

 

Ingrediente:
• 2 sfecle mari, spalate si feliate
• 1 conserva de 400 g de naut
• 1 ½ cana de tahini
• 2 catei de usturoi, tocati
• Zeama de la o lamaie
• Sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:
Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 200 de grade. Puneti feliile de sfecla rosie pe o tava cu hartie de copt.

 

Lasati-le la cuptor timp de jumatate de ora sau pana s-au inmuiat.
Puneti toate ingredientele intr-un blender profesional. Procesati la viteza medie, apoi mare, pana cand se formeaza o pasta omogena.

Unul din principalele beneficii ale acestui fel de mancare este cantitatea mare de proteine si fibre, care dau sentimentul de satietate.
Tahini, adica pasta de susan, contine grasimi „bune” si protejeaza inima. Lamaia, pe langa vitamine, ii da o savoare racoritoare.
Odata ce hummus-ul este gata, asezonati-l cu sare si piper dupa gust si serviti-l!

 

sursa foto: pixabay

Atentie! 

Materialele prezentate pe blog-ul Green boutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc

 

Opinii si recenzii pentru: Humus din sfecla rosie

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii o recenzie pentru aceasta reteta!

Indicatii pentru a scrie o recenzie
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a incerca reteta propusa.
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Personalizeaza reteta conform gusturilor proprii.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru aceasta reteta.

Aceasta reteta nu dispune inca de o opinie sau recenzie.
"Daca divinul creator a depus atat de mult efort pentru a ne oferi bucate atat de alese si de delicioase, trebuie sa depunem si noi efortul de a le servi bine si in mod ceremonios."
Fernand Point
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: