0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Prima pagina»Articole»Importanta mierii pentru sanatatea si starea noastra de bine

Importanta mierii pentru sanatatea si starea noastra de bine

 

Mierea de Manuka este cunoscuta pentru beneficiile pe care le ofera pentru sanatate, astfel daca se are in vizor inserarea unui indulcitor natural in regimul zilnic alimentar, foarte important de stiut sunt avantajele pe care acest ingredient unic le ofera si de ce productia de miere de Manuka este esentiala pentru lumea in care traim.

 

Ce este mierea de Manuka si cum difera aceasta de mierea clasica?

Recoltata cu minutiozitate din florile de Manuka, originare in zonele rurale din Noua Zeelanda, mierea de Manuka este recunoscuta la nivel mondial pentru proprietatile sale unice, proprietati care nu se gasesc asadar la vreun alt tip de miere, lucru denumit de specialisti UMF (Unique Manuka Factor). Prin urmare, este utilizata pentru o gama larga de produse, incluzand bauturi calde si reci, dulciuri, produse pentru par si frumusete. De-alungul timpului, proprietatile sale de calmare au facut-o sa fie folosita ca adjuvant pentru durerile de gat si ameliorarea problemelor de piele. Gratie proprietatilor sale unice si cu un interval de timp de doar 2 saptamani si pana la 6 pe an in care este prezenta floarea de Manuka, este cert ca reprezinta unul dintre darurile speciale ale naturii.

 

Albinele care muncesc din greu pentru hrana noastra

V-ati intrebat vreodata de unde provin alimentele pe care le consumam? O mare cantitate din mancare a fost asigurata de albine, chiar daca intr-un mod direct sau indirect. Fructele si legumele pe care le consumam reusesc sa creasca in mod natural datorita polenizarii plantelor din care se formeaza si cresc. Polenizarea plantelor ofera mai departe (indirect) suport lantului trofic pentru ca asigura hrana albinelor. Polenizarea nu este singurul lucru de pret pe care albinele il fac pentru noi, ele ne ofera produse precum ceara, polen si desigur o varietate de sortimente de miere.

 

Amenintarea cu care se confrunta albinele

Cu un rol atat de pretios pe care il au in alimentatia noastra, albinele trebuie sa fie protejate. Din pacate, eficacitatea albinelor este amenintata de o scadere a numarului acestora, lucru cauzat de pesticidele folosite in culturi, precum si de aparitia parazitilor si din cauza urbanizarii obiceiurilor din spatiul rural, care au lasat albinele fara sursa polenizarii.

Acest rol vital al albinelor este cu atat mai accentuat daca se ia in considerare ca aproape toate culturile destinate consumului uman (aproximativ 400 de tipuri de plante) au nevoie de albine si de alte insecte pentru a le ajuta sa creasca, dar si sa ofere potential fiecarei plante. In afara de fructe si legume, mai au nevoie de ajutorul albinelor pentru a creste si clasa nuciferelor, floarea-soarelui sau rapita (folosite pentru ulei). Nu doar plantele care ne ofera alimente vor sa fie polenizate, planta de bumbac are si ea nevoie de albine.

Fara albine polenizarea ar trebui facuta manual, ceea ce ar fi un proces costisitor si consumator de timp. Preturile alimentelor (precum si alte costuri legate de acestea, cum ar fi combustibilul) ar creste semnificativ, iar noi ne-am afla in postura de a ne fi greu sa ne mai achizitionam hrana de baza, produse elementare.

Pentru ca este un produs secundar al polenizarii, mierea produsa natural ar disparea pur si simplu fara albine. Mierea este un produs versatil si util, este mai mult decat un indulcitor pentru ceaiul de dimineata.

Noua Zeelanda este o tara non-GMO (Genetically Modified Organisms) si are reguli stricte privind pesticidele. Populatia albinelor este in crestere.

 

Mierea de Manuka de la brandul Comvita (din Noua Zeelanda) inseamna produse de inalta calitate de care clientii s-au convins si astfel au introdus-o in rutina zilnica pentru o stare de bine. GreenBoutique comercializeaza miere de Manuka de la Comvita.

 

Cum influenteaza mierea de Manuka pozitiv starea noastra?

Mierea de Manuka este utilizata in intrebuintari diverse, ajutor pentru calmarea tusei, este intalnita in produsele de frumusete pentru o piele sanatoasa, dar si in productia de dulciuri pentru a promova o alimentatie sanatoasa. In principal, beneficiile oferite de aceasta miere sunt:

 

  • proprietati antibacteriene datorita albinelor care adauga o enzima florii in timpul polenizarii, creand un ingredient cheie in eliminarea bacteriilor; mierea de Manuka de calitate medicala s-a dovedit ca reduce riscul de infectie;
  • proprietatile antibacteriene continute de mierea de Manuka au efect benefic asupra vindecarii ranilor si a arsurilor, asadar procesul de cicatrizare are loc in timp mai scurt;
  • unul dintre cele mai cunoscute beneficii pe care mierea le are pentru organismul nostru este folosirea ei in mod traditional pentru calmarea tusei, iritatia gatului; mierea de Manuka, in special, s-a dovedit ca ofera un plus de energie si o stare de bine, sporind astfel efectele cunoscute ale mierii clasice.

 

Sursa foto: Comvita.com

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc.

 

"Prima bogatie este sanatatea! "
Ralph Waldo Emerson
© Copyright GreenBoutique.ro 2018. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: