0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Miere de Manuka UMF Comvita

Miere de Manuka UMF Comvita

Ce inseamna UMF?

 

Daca sunteti printre cumparatorii mierii de Manuka sau daca pur si simplu va documentati in vederea achizitionarii, probabil stiti ca adevarata miere de Manuka se produce exclusiv in Noua Zeelanda. Si, desi aceasta tara produce doar 1700 de tone ne miere anual, pe piata ajung aproape 10.000 de tone de miere, comercializata sub acelasi nume de produs. Asadar, cum facem sa depistam veridicitatea?

Partenerii nostri de la Comvita vin cu o serie de clarificari, care sa va ajute la momentul achizitiei.

In primul rand, mierea autentica de Manuka este testata cu ajutorul a trei markeri chimici, nu doar unul sau doi. Acestia sunt: leptosperina, DHA si metilglioxal (MGO).

Cum va dati seama daca brand-ul ales are acesti trei markeri? Uitati-va pe eticheta produsului dupa inscriptia UMF. Aceasta este abrevierea de la „Unique Manuka Factor”, adica factorul unic Manuka, adica indicele unic de calitate al produsului, indiferent si independent de marca care il distribuie. Acest indice este specific acestui produs si, prezent pe eticheta, confirma veridicitatea produsului. Avand aceasta inscriptie, produsul este catalogat ca fiind natural, nealterat, pur, de calitate. In mai putine cuvinte: adevarata miere de Manuka.

 

Cei trei markeri chimici din mierea de Manuka 

 

Cu cat nivelul UMF este mai ridicat, cu atat produsul este mai calitativ. Indicele UMF reprezinta gradul de puritate al mierii. Mierea cu factor UMF este testata independent pentru determinarea acestor trei markeri: leptosperina, DHA si metilglioxal.

Metilulglioxal, sau MGO, apare, deseori, marcat pe eticheta ca unic factor. Insa este bine sa stiti ca acesta poate fi adaugat artificial in mierea de albine. Asadar, exista posibilitatea ca aceasta sa nu fie autentica.

Ceilalti doi facori au, de asemenea, un rol cheie:

  • Leptosperinul scoparium – se gaseste exclusiv in Noua Zeelanda si nu trebuie confundat cu alte varietati de leptosperin din alte tari
  • DHA – reprezinta varsta mierii. Aceasta este verificata inainte de a fi ambalata.

Leptosperin Scoparium, cunoscut si sub numele de manuka, mier Manuka, arbore de ceai din Noua Zeelanda, printre altele, este o specie de planta din familia Myrtaceae, nativa in Noua Zeelanda si nu trebuie confundat cu alte varietati de Leptosperin, care cresc in alte tari.

Leptosperinul este un factor unic Manuka pentru ca este prezent doar in floarea de Manuka.

Comvita, brand-ul distribuit de Greenboutique face parte din UMFHA (Unique Manuka Factor Honey Association – Asociatia Factor Unic Manuka miere de albine – n.a), iar acest lucru este insemnat grafic si pe etichete. Acest lucru atesta, in fapt, auditarea anuala la care este supusa Comvita, cu privire la respectarea normelor. UMFHA investeste masiv in cercetare, mai ales in zona markerilor specifici.

Asadar, mierea cu eticheta UMF este testata de trei factori unici, cel mai popular fiind MGO.

Urmariti eticheta produsului atunci cand va decideti sa cumparati mierea de albine: aceasta sa contina inscriptia UMF. 

Toate produsele Comvita sunt etichetate cu factorul UMF. In plus, compania asigura puritatea produsului, calitatea si atesta faptul ca nici un fel de produse chimice nu au fost adaugate ulterior.

Comvita este, de asemenea, testata independent de catre FERA (Food and Environment Research Agency – Agentia de cercetare a alimentelor si a mediului inconjurator – n.a.)

Mai multe detalii despre mierea de Manuka.

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

"Speranta de viata ar creste daca legumele ar mirosi ca si baconul. "
Doug Larson
© Copyright GreenBoutique.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: