0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Miere organica, miere cruda, miere Manuka. Pe care o alegem?

Miere organica, miere cruda, miere Manuka. Pe care o alegem?

 

Daca sunteti in cautare de miere de albine pentru consumul propriu, fie ca ne gandim la cel alimentar, la cel terapeutic sau la cel cosmetic, stim sigur ca v-ati confruntat cu urmatoarea intrebare: care este cea mai buna miere de albine?

 

Raspunsul poate sa difere de la un specialist la altul sau in functie de scopul pe care il avem atunci cand cumparam mierea. Totusi, care sunt diferentele intre cele mai intalnite tipuri de miere de albine?

 

Mierea organica

 

Trend-ul ultimilor ani s-a indreptat catre o viata cat mai sanatoasa. Am auzit des cuvinte precum “organic”, “bio”, “natural”, “fara conservanti”. Si, desi ne-am obisnuit ca toate aceste expresii sau cuvinte sa insemne acelasi lucru, realitatea este diferita.

Eticheta de “organic” pe un produs, in cazul nostru, miere de albine, face referire la felul in care produsul a fost facut si ingredientele folosite. In cazul mierii de albine ar trebui sa contina informatii despre stupul albinelor, despre cum traieste colonia de albine si unde este localizata si altele. La nivel teoretic, aceasta miere ar trebui sa fie 100% naturala, fara sa fi intrat in contact cu nici un fel de pesticide sau alte solutii daunatoare.

In realitate insa, albinele pot zbura la kilometri intregi departare de stup, asadar nimeni nu are cum sa garanteze ca nu au intrat in contact cu plate care au fost stropite cu pesticide.

 

Mierea cruda

 

Mierea cruda sau mierea “raw” ne garanteaza ca produsul este in stare naturala, fara sa fi fost pasteurizat sau incalzit in prealabil, in timpul procesului de depozitare sau productie.

Totodata, procedura prin care a fost obtinuta este una non-industriala.

Si aici insa ne lovim de aceeasi problema: este aproape imposibil sa stim daca mierea contine sau nu urme de pesticid.

 

Mierea de Manuka

 

Mierea de Manuka este un tip de miere obtinut dupa ce albinele au polenizat floarea de Manuka (Leptospermum scoparium).

Mierea de Manuka este testata din punct de vedere calitativ, de fiecare data inainte de comercializare, de catre un laborator independent, care ii acorda un scor UMF. Astfel, cu cat scorul obtinut este mai mare, cu atat proprietatile terapeutice ale mierii de albine sunt mai mari. 

Acest proces ne indica faptul ca mierea de Manuka este mierea de albine cea mai calitativa de pe piata. Nici un alt tip de miere de albine nu ofera garantii similare.

In ceea ce priveste alegerea noastra cotidiana, putem folosi fiecare dintre cele trei tipuri de miere de albine, luand in considerare beneficiile fiecareia. Daca ne gandim, de exemplu, la beneficii terapeutice, cea mai buna varianta ramane mierea de Manuka.

 

 

"Daca divinul creator a depus atat de mult efort pentru a ne oferi bucate atat de alese si de delicioase, trebuie sa depunem si noi efortul de a le servi bine si in mod ceremonios."
Fernand Point
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: