Prima pagina»Articole»Mierea de Manuka - ghid util pentru cumparatori
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Mierea de Manuka - ghid util pentru cumparatori

 

Mierea de Manuka este produsa in Noua Zeelanda de albinele care polenizeaza floarea de Manuka (Leptospermum scoparium). Aceasta a devenit cunoscuta pentru efectele sale benefice asupra organismului uman, deoarece lupta impotriva bacteriilor daunatoare. Este important de stiut ca nu toata mierea de Manuka este la fel. Proprietatile antibacteriene variaza in functie de sezonul in care este recoltata si de sursa. Astfel, un tip de miere poate fi mai concentrat decat altul. De aceea, atentia acordata etichetei produsului cu miere de Manuka este esentiala. In mijlocul unei societati de consum, cu o multitudine de variante de produse si branduri, cumparatorii sunt adesea pusi in dificultatea de a nu sti ce sa aleaga. Datorita standardului de calitate care a fost stabilit in privinta mierii de Manuka, achizitia produsului original se poate face in cunostinta de cauza, asadar cu toata increderea.

 

La ce te uiti cand cumperi miere de Manuka?

Exista o asociatie in Noua Zeelanda, numita Unique Manuka Factor Honey Association (UMFHA), care isi dedica activitatea pentru a testa autenticitatea si calitatea mierii de Manuka. Procesul de testare ia in considerare trei compusi diferiti:

  • Metilglioxalul (MGO) - adesea singurul factor masurat de producatori si afisat pe eticheta;
  • Leptosperin scopaarium (arbore de ceai originar in Noua Zeelanda)
  • DHA (reprezinta varsta mierii).

UMFHA acorda marca de calitate UMF cu conditia ca toti acesti trei factori sa fie prezenti. Astfel, mierea de Manuka este autentica, de inalta calitate atunci cand indicatorul UMF este prezent pe eticheta.

Cu cat factorul UMF al mierii de Manuka pe care o achizitionezi este mai mare, cu atat proprietatea antibacteriana pe care o detine este si ea mai puternica, iar beneficiile sunt mai mari. In concluzie, este important ca pe eticheta sa apara certificatul de garantie al mierii de Manuka, UMF. Asadar, exista mai multe tipuri de miere de Manuka, in functie de valoarea indicatorului UMF (miere de Manuka cu UMF5, cu UMF10, cu UMF15, cu UMF18 sau UMF20). Ceea ce depaseste UMF16 este considerata o miere de Manuka de calitate superioara.

In cazul mierii de Manuka pe care apare emblema MGO, este luata in considerare doar enzima de Metilglioxal - MGO. Deci exista miere de Manuka pe a carei eticheta este scris MGO83, MGO261, MGO514 s.a. Imaginea de mai jos este utila pentru a compara valorile UMF si cele MGO.

 

 

Pot achizitiona miere de Manuka originala?

Autenticitatea mierii de Manuka este verificata, asadar, de catre cumparator, datorita factorului UMF prezent pe eticheta. Este important de stiut ca brandul Comvita detine licenta UMF, oferit de asociatia UMFHA in urma cu peste 18 ani. De ce miere de Manuka Comvita? Pentru ca este cel mai apreciat brand care furnizeaza miere de Manuka. Comvita detine stupuri de albine in sase zone diferite ale Noii Zeelande (cele mai bune surse), de care se ocupa o serie de specialisti pentru ca rezultatul sa fie o miere de Manuka 100% naturala, pura.

Din dorinta de a oferi clientilor produse sanatoase, autentice, naturale, Green Boutique este importator al mierii de Manuka produsa de Comvita.



Sursa foto: Comvita.com

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc.

"Cel mai bun doctor ofera intotdeauna cat mai putine medicamente!"
Benjamin Franklin
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: