Pastele sunt printre cele mai iubite mancaruri. Totodata, si cele mai bogate in carbohidrati si un aliment complet interzis celor intoleranti la gluten. Astazi va prezentam o reteta cu paste din dovlecel. Adica buna si sanatoasa, fara foc si fara gluten.
Ingrediente:
• 8 rosii uscate
• 2 rosii mari, organice
• Cateva masline verzi, fara sambure
• 1 cana de ciuperci taiate
• 1 mana de frunze de busuioc
• 1 lingurita de rozmarin
• 2 catei de usturoi
• 1 ardei iute rosu
• Sucul de la jumatate de lamaie
• 1/3 cana de ulei de masline extra-virgin
• 4 dovlecei
• 1 lingura de patrunjel tocat
• Piper dupa gust
• 1 mana de spanac organic
• Seminte de pin, floarea soarelui si dovleac
Mod de preparare:
Dovlecelul este un foarte bun substitut pentru pastele clasice. In plus este o leguma versatila. Il puteti folosi in salate sau supe sau puteti face chiar si chips-uri, ca aperitiv. In acest fel de mancare insa, dovlecelul ne ajuta sa evitam consumul de gluten si carbohidrati.
In plus, este bogat in nutrienti, si in fibre solubile si insolubile. Fibrele solubile incetinesc digestia, ceea ce prelungeste senzatia de satietate. Fibrele insolubile ajuta mancare digerata sa se miste mai repede in intenstine.
sursa foto: pixabay
Atentie!
Materialele prezentate pe blog-ul Green boutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc