Prima pagina»Retele noastre»Paste de dovlecel cu sos de tomate
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Paste de dovlecel cu sos de tomate

Pastele sunt printre cele mai iubite mancaruri. Totodata, si cele mai bogate in carbohidrati si un aliment complet interzis celor intoleranti la gluten. Astazi va prezentam o reteta cu paste din dovlecel. Adica buna si sanatoasa, fara foc si fara gluten.

 

Ingrediente:
• 8 rosii uscate
• 2 rosii mari, organice
• Cateva masline verzi, fara sambure
• 1 cana de ciuperci taiate
• 1 mana de frunze de busuioc
• 1 lingurita de rozmarin
• 2 catei de usturoi
• 1 ardei iute rosu
• Sucul de la jumatate de lamaie
• 1/3 cana de ulei de masline extra-virgin
• 4 dovlecei
• 1 lingura de patrunjel tocat
• Piper dupa gust
• 1 mana de spanac organic
• Seminte de pin, floarea soarelui si dovleac

 

Mod de preparare:

  • Puneti impreuna rosiile uscate, cele doua rosii organice, taiate cuburi, maslinele fara samburi, ciupercile din conserva, busuiocul, rozmarinul, usutoriul, chili si sucul de lamaie. Amestecati-le bine si puneti-le intr-un blender. Procesati pana cand se formeaza o pasta, insa nu foarte fina. Puneti pasta astfel obtinuta intr-un bol de sticla, adaugati 3 linguri de ulei si amestecati. Lasati deoparte amestecul timp de 5-10 minute. 
  • Pentru a face pastele din dovlecel, ajutati-va de un instrument zimtat pentru curatat legumele. Cu ajutorul lui, veti obtine fasii subtiri de dovlecel, ca niste paste. Adaugati uleiul ramas peste acestea si presarati piper, apoi lasati la marinat timp de 5 minute. 
  • Pentru servire, combinati pasta si pastele, apoi adaugati frunzele de spanac. Amestecati si presarati deasupra semintele.

Dovlecelul este un foarte bun substitut pentru pastele clasice. In plus este o leguma versatila. Il puteti folosi in salate sau supe sau puteti face chiar si chips-uri, ca aperitiv. In acest fel de mancare insa, dovlecelul ne ajuta sa evitam consumul de gluten si carbohidrati.
In plus, este bogat in nutrienti, si in fibre solubile si insolubile. Fibrele solubile incetinesc digestia, ceea ce prelungeste senzatia de satietate. Fibrele insolubile ajuta mancare digerata sa se miste mai repede in intenstine.

 

sursa foto: pixabay

Atentie! 

Materialele prezentate pe blog-ul Green boutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc

Opinii si recenzii pentru: Paste de dovlecel cu sos de tomate

Iti multumim pentru faptul ca vrei sa scrii o recenzie pentru aceasta reteta!

Indicatii pentru a scrie o recenzie
  • Acorda-ti timpul necesar pentru a incerca reteta propusa.
  • Sumarizeaza experienta proprie avuta.
  • Personalizeaza reteta conform gusturilor proprii.

Ai grija sa:
  • Nu incluzi limbaj neadecvat, care poate jigni sau leza anumite persoane.
  • Nu postezi linkuri catre companii concurente sau catre articole ce nu sunt relevante pentru aceasta reteta.

Aceasta reteta nu dispune inca de o opinie sau recenzie.
"Gatitul este precum iubirea: Trebuie sa te implici cu totul, sau sa nu te implici deloc."
Harriet van Horne
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: