Pentru ca zilele trecute va povesteam despre beneficiile goji, astazi va prezentam o reteta care il are in rol principal. Pentru ca stim ca orice nou aliment este greu de introdus in dieta si, in principiu, aceasta ar trebui sa se faca treptat, am pregatit pentru voi o reteta de ajutor: pilaf turcesc cu goji. Gustul nu va fi prea pregnant, ca sa va obisnuiti treptat si sa va bucurati, desigur, de beneficiile pe care le ofera.
Ingrediente:
Mod de preparare
Tocati usturoiul si lasati-l la o parte. Infuzati sofranul cu doua linguri de apa clocotita. Incalziti doua linguri de ulei de cocos intr-o tigaie mare, apoi adaugati pulpa taiata cubulete si caliti cateva minute, amestecand frecvent.
Puneti orezul si scortisoara in tigaie, amestecati bine, poi turnati 400 ml de apa clocotita si pasta de rosii. Adaugati telina, cimbrul, goji si rasniti putini piper.
Acoperiti cu un capac si lasati sa se gateasca timp de 20 de minute.
Intre timp, intr-o alta tigaie, adaugati uleiul de cocos ramas si ceapa. Cand ceapa se inmoaie, acoperiti cu capacul si mai lasati inca 5 minute. Luati capacul si lasati sa se caleasca in continuare, amestecand continuu, timp de 1-15 miute.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, verificati nivelul apei de la orez. Daca nu mai este suficienta apa, iar orezul mai trebuie fiert, mai adaugati. Adaugati si sofranul si mai lasati pana cand orezul se inmoaie.
Adaugati apoi usturoiul si spanacul si gatiti pana cand se inmoaie frunzele, apoi opriti caldura. Adaugati ceapa si migdalele.
Acoperiti tigaia si lasati inca 5 minute, inainte de servire.
sursa foto: pixabay
Atentie!
Materialele prezentate pe blog-ul Green boutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc