0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Semintele germinate, concentrate de viata si vitamine !

Semintele germinate, concentrate de viata si vitamine !

Fiecare graunte poseda in el tot ce este necesar pentru a naste o planta sau un arbore. Semintele germinate sunt mici condensate de viata, complexe naturale de vitamine. Germinatia transforma in bine samanta a carei valoare nutritiva este astfel multiplicata. Semintele germinate sunt de departe de preferat grauntelor uscate daca vrem sa ne energizam cu produse vii. Ele sunt alimente care contin inca energia creatiei, adica o marfa foarte rara in vremurile noastre in care poluarea si mancarea plina de chimicale este la tot pasul.
In timpul germinatiei, grauntelor le creste continutul nutritional si energia vitala. Semintele germinate fac parte din alimentele biogenice (regeneratoare de viata), caci aceste mici graunte mustind de viata pretioasa nu au suferit nicio manipulare si asocierea caldurii si umezelii le face sa germineze. Extrem de nutritive si bine digerabile, ele sunt un concentrat de nutrimenti esentiali si deci o formidabila sursa de minerale, bogate in vitamine, oligo elemente, acizi aminati, enzime, acizi grasi si proteine sub forme mai asimilabile decat versiunile negerminate, sunt bogate in celuloze usor de digerat, esentiale pentru flora intestinala.

 

Germinatia actioneaza ca o predigestie a proteinelor, astfel se economiseste o cantitate de energie pentru digestie, care e importanta pentru corp. 
Semintele germinate sunt recunoscute si pentru continutul lor bogat in fibre si pentru rolul lor antioxidant si alcalinizant. 
Sunt alimente usor asimilabile, foarte energetice, mai concentrate in nutrimente si in enzime decat legumele. 
Sa cultivam seminte ne permite sa recoltam vegetale proaspete acasa, bogate in elemente indispensabile echilibrului nostru si sa profitam de potentialul regenerator al alimentatiei din germinari. Semintele germinate sunt veritabile complemente alimentare naturale si economice care permit sa acoperim eventuale carente ale alimentatiei moderne.

 

De exemplu, in 40 g de seminte germinate de ovaz se gasesc 15 mg de vitamina C, adica mai mult decat intr-o cantitate egala de pepene sau coacaze. In semintele germinate de soia, dupa 72 de ore, se constata o crestere in vitamina C de 553%.

 

Graul nu contine decat o slaba cantitate de vitamina C, dar dupa 5 zile de germinare, continutul in vitamina C creste cam cu 600%. Alte transformari se intampla: vitamina A creste cu 300%, vitamina B1 pana la 20%, B2 creste cu 300%, B3 sau PP creste cu 10-25%, B5 cu 40 à 50 %, vitamina B6 creste 200%... germenul de grau contine si vitaminele E, D, B8 et B9, minerale (calciu, fosfor, potasiu, sodiu, clor, sulf, magneziu, cupru, manganez, fier, cobalt, molibden), fibre si proteine.
Cantitatea de vitamina B din semintele de ovaz creste cu mai mult de 1300%. Cand tinerele vlastare ies din graunte, cresterea este de mai bine de 2000%. 
In 110 g de mazare germinnata se gasesc 30 mg de vitamina C, adica atat ca si continutul in vitamina C al sucului de portocale.

 

Semintele germinate aduc organismului o cantitate importanta de clorofila. Clorofila, pigmentul verde al vegetalelor este elaborata in timpul expunerii tanarului vlastar la lumina, ea furnizeaza omului elemente interesante care intaresc sistemul imunitar, favorizeaza digestia si curatarea hepatica, fluidifica sangele si combat imbatranirea prematura a tesuturilor.

 

Semintele germinate folosesc ca hrana de mii de ani. In Asia de est si in Europa sunt utilizate pentru proprietatile lor medicale. Beneficiile care decurg din consumul de germeni sunt legendare. Creste vitalitatea, inima se intareste, fortele imunitare ale organismului cresc, durata de viata creste. Primul studiu bine documentat in ce priveste semintele germinate a fost facut de medicul armatei britanice Wiltshire, in timpul primului razboi mondial. El a utilizat vlastare din seminte germinate pentru a combate scorbutul la soldati. A impartit soldatii bolnavi in doua grupuri. Primului grup ii administra 4 uncii (circa 120 de grame) de germeni de fasole fierti timp de 10 minute si celui de-al doilea grup, 4 uncii de suc de lamaie proaspat. La sfarsitul celor 4 saptamani, a constatat ca in grupul care primea suc de lamaie, 53% din soldati s-au vindecat, in timp ce la cei care au consumat germeni de fasole, 70% s-au vindecat. In plus, a calculat ca vitaminele primite cu germeni au costat 60% din suma pe care ar fi trebuit sa o cheltuiasca pe lamai. Semintele germinate si-au dovedit astfel superioritatea atat pe plan nutritional cat si economic.

 

Un alt motiv pentru care este bine sa mancam seminte germinate in fiecare zi este faptul ca ele contin o cantitate mare de enzime. Cu varsta, organismul nostru produce enzime din elementele furnizate, cu mai putina eficacitate, ceea ce se manifesta prin indigestii si balonari. Oferindu-ne enzime, semintele germinate ne garanteaza o digestie mai eficace si o mai buna transformare a alimentelor in energie.

Semintele germinate sunt o binefacere pentru persoanele care doresc sa slabeasca, caci au putine calorii si furnizeaza corpului numeroase elemente nutritive.

 

Binefaceri ale consumului de seminte germinate

 

 • Datorita unui procent ridicat de proteine vegetale, semintele germinate contribuie la reconstituirea celulelor si tesuturilor
 • Scad nivelul de colesterol din sange
 • Contribuie la sanatatea inimii, sistemului nervos, a pielii, a sangelui si a creierului
 • Protejeaza de anemie
 • Previn si vindeca de raceala
 • Intretin muschii (datorita prezentei de potasiu)
 • Previn inconvenientele unei digestii defectuoase
 • Stimuleaza sanatatea parului, previn calvitia
 • Ajuta la pierderea in greutate
 • Mentin corpul tanar
 • Regenereaza organismul, cresc rezistenta
 • Insotesc cu eficacitate orice fel de tratament

 

Materialele prezentate pe blog-ul Green boutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 
"Gatitul este precum iubirea: Trebuie sa te implici cu totul, sau sa nu te implici deloc."
Harriet van Horne
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: