Vara este plina de culoare, mai ales in farfurii! Cele mai felurite fructe si legume sunt acum in plin sezon. Printre ele, fructele de padure, o adevarata binecuvantare a sezonului cald. Astazi ne oprim asupra murelor: de ce ne plac si de ce sa le consumam?
In mod natural, murele cresc in paduri, in mici tufe de arbusti. Tehnic, murele nu sunt un singur fruct. Ci o serie de mici fructe, prinse ca intr-un ciorchine. Fiecare astfel de mini-fruct are o pulpa si o samanta.
Gustul lor dulce-acrisor le transforma intr-un minunat ingredient pentru smoothie-uri sau salate. Le puteti adauga in iaurturi sau le puteti procesa in sosuri delicioase. Dar, varianta cea mai la indemana este aceea de a le consuma ca atare, ca o mica gustare.
Fiind plin sezon, puteti cumpara o cantitate mai mare de astfel de fructe organice, pe care le puteti congela, astfel incat sa va bucurati de savoare lor pe tot parcursul anului.
Beneficiile murelor
Desi sunt mici, murele sunt pline de beneficii. Sunt bogate in vitamina C (o portie de 100 de grame contine 25mg de vitamina C, adica 35% din doza zilnica recomandata), insa sarace in calorii si sodiu. Sunt o excelenta sursa de fibre solubile si insolubile (100 grame de mure contin 5.3 grame de fibre, adica 14% din doza zilnica recomandata).
Sunt, de asemenea, bogate in vitaminele A, E si K, complexul de vitamine B si antioxidanti precum luteina, care contribuie la eradicarea radicalilor liberi. Si mineralele precum magneziu, potasiu, riboflavina sau acidul folic se gasesc in aceste fructe.
Cantitatea lor impresionaanta de antioxidanti protejeaza corpul impotriva imbatranirii, inflamatiei si a afectiunilor neurologice.
Atentie insa! Consumati cantitati reduse de mure, fiindca acestea contin fructoza!
Nu limitati consumul de mure doar la deserturi sau gustari. Acestea pot fi delicioase si in salate!
Salata de kale cu mure si dressing de capsuni
Ingrediente salata:
Ingrediente dressing:
Mod de preparare:
Pentru dressing, puneti toate ingredientele in blender si procesati-le pana cand pasta este omogena.
Frunzele de kale facute la abur se pun intr-un bol mare si se adauga un sfert din dressing. Acesta se amesteca bine, pentru a intra in frunzele de kale si se lasa asa timp de 10 minute.
Adaugati apoi sarea si piperul, fructele de padure si avocado. Amestecati bine, adaugand, din nou, dressing. Presarati migdalele la final.
sursa foto:pixabay
Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc.