Smoothie-urile ne ajuta sa integram rapid nutrienti in dieta, mai ales atunci cand nu avem suficient timp pentru a pregati o masa sanatoasa.
Insa, chiar si daca avem tot timpul din lume, smoothie-urile tot raman o sursa excelenta de antioxidanti, vitamine, minerale si chiar grasimi “bune”.
Am pregatit pentru voi o astfel de reteta si v-o recomandam mai ales pentru micul dejun. Este o varianta cu mult mai sanatoasa decat clasicul mic dejun cu cereale, clatite sau covrigi.
Il puteti servi si ca gustare intre mese. Va va asigura un mare aport de energie.
Ingrediente:
• Un avocado
• O cana de frunze de kale
• Jumatate de cana de afine
• O jumatate de ananas mediu, proaspat
• O jumatate de castravete, feliat
• O cana de apa de cocos
Mod de preparare:
Puneti apa de cocos in blender. Adaugati avocado, kalele, afinele, ananasul si castravetele. Mixati pana cand amestecul devine omogen. Serviti-l imediat, proaspat.
De ce avocado?
Clasificat drept fruct, avocado are un continut scazut de fructoza si este bogat in grasimi monosaturate. Studiile arata impactul pozitiv al avocado asupra functiilor vasculare si a sanatatii inimii.
Totodata, avocado este bogat in potasiu (contine o cantitate de potasiu de doua ori mai mare decat o banana). Fructele de avocado contin 20 de nutrienti esentiali, incluzand fibre, vitamina E, complexul de vitamin B si acidul folic.
Pe langa faptul ca poate fi consumat crud, ca atare, sau in smoothie-uri, puteti folosi avocado si ca substitut pentru unt sau alte uleiuri.
Tot avocado ajuta la mentinerea nivelului corect de zahar din sange.
Adaugand un avocado in dieta, va ajutati corpul sa absoarba mai multi antioxidanti. Datorita continutului de grasimi crude, avocado stimuleaza corpul sa absoarba mai multi nutrienti grasi solubili din combinatiile de mancaruri.
sursa foto: pixabay