0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Stilul de viata vegan – beneficiile asupra corpului si a planetei    

Stilul de viata vegan – beneficiile asupra corpului si a planetei    

V-am vorbit si in trecut despre dietele vegane, vegetariene, pescatariene. Fiecare are adeptii ei si, suntem siguri, fiecare persoana stie sa aleaga ce este mai bine pentru corpul ei. Sau pentru starea generala.

De multe ori, dieta vegana este descrisa ca fiind extrema. Pana la urma, este mai mult decat o dieta. Este un stil de viata. Si, desi multi o vad ca pe un sacrificiu, adeptii ei ii gasesc doar beneficii. Noi apreciem, cu precadere, partea unitara pe care o implica acest stil de viata.

Departe de a fi doar o dieta, veganismul ofera beneficii pentru adeptii sai si pentru planeta pe care o populam. De la alimentele consumate, pana la hainele pe care decidem sa le purtam si pana la cosmeticele pe care le folosim. Fara ca macar sa stim, fiecare dintre aceste produse pot contribui negativ la bunastarea noastra sau a planetei.

Produsele de origine animala, de exemplu, mai ales cele provenite de la animale crescute in ferme standardizate, contin hormoni, chimicale si grasimi care ne afecteaza corpul. Insa decizia de a fi vegan implica mai mult de atat. Adeptii acestei diete renunta la absolut toate produsele de origine animala. De la cele evidente, precum carnea sau laptele, pana la cele mai putin cunoscute, cum ar fi gelatina. Toate acestea aduc avantaje: studiile arata ca veganii au un risc mai scazut de a dezvolta boli ale inimii, nu au probleme cu colesterolul, diabetul de tip 2 sau obezitatea.

Asta pentru ca, evitand produsele de origine animala, restrictioneaza si accesul hormonilor sau a antibioticelor care se gasesc, de regula, in acestea.

Efectele se vad si la exterior. Carnea si produsele lactate contin grasimi saturate, care pot infunda porii si produc inflamatie in corp. Pot cauza chiar si probleme ale colagenului, ceea ce se traduce in imbatranire prematura. Consumati, asadar, mai multe cereale integrale si legume.

 

Pielea sanatoasa

Primul pas este eliminarea produselor alimentare de origine animala. Insa acest proces se poate extinde si cand vine vorba de produsele cosmetice folosite. Alegeti produse cosmetice naturale, bazate pe plante, cum sunt cele de la Ahava. Acestea sunt mult mai benefice pentru sanatatea pielii dvs si pentru starea generala. Urmariti etichetele produselor cosmetice pe care le folositi pentru a fi siguri de originea lor. Veti elimina astfel expunerea la substante chimice, hormoni sau pesticide, care s-ar putea gasi in restul produselor cosmetice.

 

Mediul inconjurator

Pe langa beneficiile aduse corpului, acest stil de viata ajuta mediul inconjurator. Fermele animale sunt mari consumatoare de apa. Solul de aici se degradeaza, iar aerul este contaminat prin eliminarea gazelor.

In plus, alegand o garderoba vegana, va asigurati ca hainele dvs nu contin chimicale, provenite din tesaturi sau vopsea si ca acestea sunt produse in conditii etice: pentru producerea lor nu s-au exploatat copii sau animale.

 

Asadar, trecerea la acest stil de viata este cu adevarat complexa. Iar procesul poate fi dificil, mai ales in orasele mici, unde nu putem accesa rapid anumite produse. Insa, cei care aleg acest stil de viata isi imbunatatesc considerabil sanatatea si ajuta mediul inconjurator.

 

Sursa foto: pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

"Gatitul este precum iubirea: Trebuie sa te implici cu totul, sau sa nu te implici deloc."
Harriet van Horne
© Copyright GreenBoutique.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: