0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Studiu clinic: extractul din frunze de maslin poate ajuta la reducerea colesterolului    

Studiu clinic: extractul din frunze de maslin poate ajuta la reducerea colesterolului    

Universitatea din Reading a publicat un nou studiu, cu privire la efectele pe care extractul din frunze de maslin le are asupra tensiunii arteriale si a colesterolului. S-au demonstrat astfel efectele sale pozitive in ceea ce priveste factorii de risc ai bolilor cardiace. Studiul a fost publlicat in European Journal of Nutrition.

 

Vestea este cu atat mai buna cu cat extractul din frunze de maslin este un produs natural, adica o solutie non-chimica pentru a tine sub control sau chiar ameliora anumiti factor de risc cardiovasculari sau starea de sanatate generala.

 

Rezultatele studiului arata ca tensiunea arteriala medie, plasma si colesterolul LDL, precum si trigliceridele au fost semnificativ mai scazute dupa ce a fost administrat extractul din frunze de maslin timp de sase saptamani pacientilor, in comparatie cu pacientii carora li s-a administrat placebo.

 

Studiul a adunat 60 de subiecti pre-hipertensivi, care au consumat extract din frunze de maslin sau placebo in fiecare zi, timp de sase saptamani, apoi au continuat cu etapa a doua a tratamentului, timp de alte sase saptamani.

 

Efectul extractului de frunze de maslin asupra tensiunii poate fi asociat cu o reducere de 9-14% a riscului dezvoltarii afectiunilor inimii, fiind un plus, pe langa dieta sanatoasa si stilul de viata echilibrat.

 

Profesorul Ian Rowland, de la Universitatea din Reading spune ca: „Rezultatele sunt promitatoare si sustin abordarea naturala a factorilor de risc cardiovasculari, in ceea ce priveste starea generala de sanatate. Bolile cardiovasculare sunt una din principalele cauze de moarte prematura, la nivel mondial, existand, totodata, dovezi clare ca reducand factorii de risc, precum tensiunea si colecterolul ridicate, pot ajuta in preventie”.

 

Cercetatorii au mai indicat si in trecut faptul ca extractul din frunze de maslin are un impact pozitiv, pe termen scurt, asupra factorilor de risc cardiovasculari, insa aceasta este prima cercetare care arata exact beneficiile.

 

Studiul efectuat a folosit, pentru administrarea catre pacienti, extractul din frunze de maslin de la Comvita.

 

sursa foto: GreenBoutique

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

 

"Prima bogatie este sanatatea! "
Ralph Waldo Emerson
© Copyright GreenBoutique.ro 2021. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: