0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Sucurile naturale – cheia fericirii  

Sucurile naturale – cheia fericirii  

 

Sa incepem cu cateva intrebari retorice. Vreti sa aveti mai multa energie? Sau poate sa aveti cu o masura mai putin la haine? Sa va imbunatatiti sanatatea? Sa aratati cu cativa ani mai tineri? Sa va stimulati sistemul imunitar?

 

Desigur ca da.

 

S-ar putea sa avem cheia pentru toate: sucurile din fructe si legume.

 

De ce?

 

De ce sucuri si nu legumele sau fructele intregi? Dezbateri sunt cu miile. Cherie Calbom, una dintre promotoarele acestor sucuri, autoare a mai multor carti centrate pe acest subiect, spune ca sucurile sunt terapeutice. Sunt, de fapt, nutrienti lichizi care ajung in corpul nostru si sunt absorbiti aproape instant, fara ca corpul sa depuna un efort prea mare.

O infuzie de vitamine, minerale, enzime, care ajung direct acolo unde trebuie, fara a mai trece prin procesul de digestie. Un shot de energie.

Ca sa fim intelesi de la inceput, consumul de sucuri din fructe sau legume, facut acasa, cu ajutorul unui storcator sau a unui blender profesionist, nu inlocuieste consumul de fructe si legume in stare naturala. Este, mai degraba, un supliment pentru corp. Si o metoda buna pentru a include un spectru cat mai larg de fructe si legume in dieta noastra.

Sucurile de fructe si legume concentreaza partea cea mai nutritiva din acestea. Facandu-va propriile sucuri, includeti o varietate mai bogata de legume si fructe in dieta, pe care nu le-ati consuma in mod normal.

Sucurile proaspete, din alimente crude, revitalizeaza corpul si au un aport insemnat de vitamine, minerale si enzime. Spre deosebire de acestea sucurile din comert sunt procesate, pasteurizate, pierzand astfel multe dintre vitamine si enzime.

Un alt beneficiu important adus de aceste sucuri este faptul ca alcalinizeaza corpul. Majoritatea are un corp prea acid, insa legumele sunt alcaline si ajuta la echilibrarea pH-ului din corp.

 

Top trei beneficii ale consumului de sucuri din fructe si legume

 

Aceeasi autoare, Cherie Calbom, vine cu un top al beneficiilor date de consumul de sucuri naturale:

  1. Ajuta la mentinerea greutatii corecte
  2. Dau un plus de energie
  3. Stimuleaza sistemul imunitar

 

Explicatia vine din faptul ca un pH balansat cu mancaruri alcaline are un efect benefic asupra celulelor, care nu mai mentin depozitele de grasime. In plus, consumul de sucuri naturale este asociat cu un stil de viata sanatos, din care lipsesc alimetele procesate si bogate in zahar si grasimi.

 

Atunci cand pH-ul este optim si cand corpul are toti nutrientii de care are nevoie, si nivelul de energie creste.

 

Cherie spune ca, de-a lungul anilor, a corespondat cu numerosi cititori. Fiecare dintre ei si-a expus stilul de viata personal si felul in care consumul de sucuri naturale l-a impactat. Dupa spusele autoarei, o majoritate covarsitoare a declarat ca sucurile naturale i-au ajutat sa aiba o viata mai fericita.

 

Sintagma in sine este de inteles: orice om sanatos este fericit.

 

sursa foto:pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

"Daca mai multi dintre noi am pretui mancarea, bucuria si muzica in schimbul aurului, am avea parte de o lume mai fericita."
J. R. R. Tolkien
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: