Prima pagina»Articole»Superalimente pentru o digestie mai buna
produse centifolia
ai un blog ? te asteptam in echipa noastra

Superalimente pentru o digestie mai buna

Digestia este unul dintre cele mai complexe procese ale corpului nostru. Tocmai din cauza complexitatii sale, acest proces este si foarte usor de dereglat. Exista numerosi factori care pot cauza problem ale digestiei: de la felul in care mestecam mancarea, la enzime, acid gastric sau nivelul de culture bacteriene care sa digere mancarea.

 

Si dieta pe care o adoptam are o importanta deosebita. Mancarurile procesate sau alimentele modificate genetic, alimentele bogate in zahar sunt printre cele mai riscante pentru sistemul digestiv.

 

Putem sa ne ajutam usor digestia, consumand anumite alimente. Iata o lista cu cele mai indicate.

 

  1. Aloe vera

 

Gelul proaspat de aloe vera este bogat in enzime si are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Este, de asemenea, si un puternic antiinflamator.

 

Sucul de aloe vera ajuta in cazul refluxului gastric. Este ideal sa fie facut din planta de aloe crescuta de dvs si din frunze care au cel putin 20 de cm.

 

Beneficiile vin de la gelul dinauntrul frunzei. Acesta, combinat cu suc de lime sau lamaie si dat prin blender, poate fi usor de baut.

 

Alte proprietati ale plantei de aloe vera:

 

  • ajuta la eradicarea infectiei cu candida;
  • este benefica in tratamentul infectiilor cu paraziti;
  • ameliorarea constipatiei;
  • amelioreaza ulcerul, in special cel produs de bacterial Helicobacter pylori.

 

  1. Legume fermentate

 

Legumele fermentate, precum muraturile, sunt buni detoxifianti ai organismului. Contin multe “bacterii bune”, probiotice, ceea ce stimuleaza flora intestinala, imbunatatind, deci, digestia.

 

Au si un continut ridicat de antioxidanti si fibre, pentru o digestie optima.

 

  1. Kefirul si kefirul de cocos

 

Kefirul, adica laptele fermentat si kefirul de cocos (apa de cocos fermentata) sunt alte doua alimente cu ajutorul carora puteti creste cantitatea de produse fermentate din dieta.

 

Ambele sunt bogate in probiotice si enzime care ajuta la reglarea culturilor de bacterii necesare digestiei.

 

In plus, traditionalul kefir este bogat si in calciu, minerale (magneziu), amino acizi, proteine, vitaminele B1, B2, B7 si K, dar si fosfor. Daca sunteti intoleranti la lactoza sau nu consumati astfel de produse, o la fel de buna variant este kefirul din cocos.

 

  1. Ceaiul din seminte de in

 

Ceaiul de seminte de in este usor de preparat: incalziti 350 ml de apa. Cand aceasta fierbe, turnati-o peste o lingura de seminte de in, acoperiti si lasati peste noapte. Dimineata, strecurati amestecul.

 

Aceasta bautura ajuta colonul, fiind bogata in omega-3 si fibre solubile, avand efect anti-inflamator.

 

  1. Varza rosie

 

Varza rosie este bogata in amino-acizi, precum glutamine, care ajuta la vindecarea tesuturilor intestinelor. Puteti consuma varza rosie fiarta, sub forma de suc sau, cel mai bine, fermentata, adaugandu-i astfel enzime si bacterii benefice.

 

  1. Chlorella

 

Printre multiplele beneficii ale chlorellei, este cel de a regla nivelul pH-ului, dar si proprietatile sale detoxifiante. Este bogata in fibre, contribuind la sanatatea intestinelor.

 

  1. Psyllium

 

Cantitatea ideala de fibre consumate pe zi este de 32 de grame. Din nefericire, aportul zilnic de fibre al majoritatii este cu mult mai mic. Cea mai buna sursa de fibre sunt legumele. Desi se recomanda consumarea a trei portii de legume pe zi, prea putini fac asta.

 

Un mod prin care putem creste aportul de fibre este sa adaugam psyllium in dieta noastra. In plus, acesta este si un bun prebiotic, contribuind la buna functionare a coloniilor de bacterii necesare digestiei.

 

  1. Semintele de chia

 

Doua linguri de seminte de chia contin 10 grame de fibre. Chia este bogata in substante anti-inflamatoare, care reduc problemele gastro-intestinale.

 

Printre avantajele includerii semintelor de chia in digestie este versatilitatea lor. Avand un gust putin pregnant, ele pot fi consumate intr-o varietate de mancaruri.

In plus, nu contin gluten.

sursa foto: pixabay

Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc. 

 

"Cel mai bun doctor ofera intotdeauna cat mai putine medicamente!"
Benjamin Franklin
© Copyright GreenBoutique.ro 2017. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: