Cum sezonul racelilor este in toi, auzim tot mai des expresia „ia niste vitamina C”. Vitamina C este recunoscuta universal pentru proprietatile ei. Si, daca avem posibilitatea, este bine sa nu luam capsule, ci sa urmam o dieta bogata, care ne poate oferi din belsug aceasta vitamina.
Vitamina C este o vitamina solubila, care joaca un rol important in mentinerea sanatatii corpului, fiind si un bun antioxidant.
Deficienta de vitamina C poate duce la aparitia unor boli complicate, insa primele simptome sunt: ranile care apar usor, gingii care sangereaza, rani care se vindeca greu, par uscat si degradat, despicat, sangerari ale nasului.
Cum ne ajuta alimentele bogate in vitamina C:
Iata o lista cu alimentele care au cel mai mare continut de vitamina C:
Beneficii ale vitaminei C
Vitamina C stimuleaza productia de celule albe si le ajuta sa functioneze corect, fiind un antioxidant.
In plus, consumul ridicat de vitamina C a fost asociat cu o piele mai ferma, prevenirea aparitiei ridurilor si a uscaciunii pielii.
Totodata, The American Journal of Clinical Nutrition a publicat un studiu care a aratat ca persoanele cu un nivel ridicat de vitamina C in sange aveau riscul de aparitie a infarctului cu pana la 50% redus.
sursa foto:pixabay
Atentie! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc.