0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Top 4 uleiuri esentiale antibacteriene

Top 4 uleiuri esentiale antibacteriene

Cat de des suntem nevoiti sa luam medicamente sau alte preparate chimice pentru a preveni sau pentru a lupta impotriva bacteriilor? Daca ar exista posibilitatea sa facem asta in mod 100% natural, am face-o?

 

Din fericire, raspunsul este pozitiv. De fapt, majoritatea prescriptiilor medicale in cazul anumitor boli sau infectii pleaca tot de la remediile naturale. Astazi vorbim despre uleiurile esentiale si minunatele lor proprietati.

 

Asa cum stim, administrarea antibioticelor in exces poate duce la rezistenta organismelor impotriva lor, la dezechilibre hormonale sau la aparitia altor boli, precum candida.

 

Aceste nedorite efecte secundare dispar atunci cand vorbim despre tratamente naturale.

 

Uleiurile esentiale sunt prezente in medicina naturala de secole intregi, fie ca vorbim despre uleiuri esentiale impotriva anxietatii si a depresiilor, impotriva alergiilor sau infectiilor. Ultimele studii arata ca aceste uleiuri pot omori bacteriile din corp fara ca acestea sa devina, in cele din urma, rezistente.

 

Printre cele mai “performante” astfel de uleiuri sunt:

 

  • uleiul esential de scortisoara;
  • uleiul esential de cimbru;
  • uleiul esential de oregano;
  • uleiul esential de tea tree

 

Uleiul esential de tea tree este o alternativa topica deosebita pentru a lupta impotriva bacteriilor. Studii din India au aratat ca uleiul esential de tea tree are efecte benefice impotriva E. coli si a infectiilor cu stafilococi, mai ales cand este combinat cu eucalipt.

 

Studiile arata ca, imediat dupa aplicare, a fost inregistrat un efect benefic, urmat de imbunatatiri in urmatoarele 24 de ore. Mai precis, exista un raspuns celular imediat, dar uleiurile continua sa lucreze si dupa ce au patruns in corp.

 

Puteti combina uleiul esential de tea tree cu o lingurita de miere de Manuka si o lingurita de ulei de cocos si sa aplicati direct pe zona afectata.

Sursa foto

 

ATENTIE! Materialele prezentate pe blog-ul GreenBoutique au caracter pur informativ. Acestea nu se substituie sub nici o forma vizitelor medicale, sfatului medicului sau tratamentelor. Citind informatiile de pe acest site, utilizatorii inteleg ca folosirea acestuia, precum si aplicarea informatiilor, se face pe propriul lor risc.

"Cel mai bun doctor ofera intotdeauna cat mai putine medicamente!"
Benjamin Franklin
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: