0735.692.270, 0732.404.207luni pana vineri intre orele 9 si 16
Produse Bio»Articole»Top 5 destinatii pentru a sarbatori Sfantul Valentin!

Top 5 destinatii pentru a sarbatori Sfantul Valentin!

Deși este o sărbătoare de import, Sfântul Valentin a prins foarte bine în România, fiind o sărbatoare a iubirii, o zi în care poți să arăți și mai mult celuilalt că îl iubești.

Pentru cei care doresc sa sarbatoreasca aceasta ocazie printr-o evadare, o calatorie, va recomandam cele cinci destinatii romantice prin excelenta.

1. Paris: destinație europeană aleasă de mii de îndragostiți, este prin excelență orașul romantic. Cu străduțele sale, cu pasajele sale secrete și piațetele șarmante este cadrul ideal pentru îndragostiți. Aceștia se plimbă ținându-se de mână, în timp ce sub ochii lor se desfășoară cele mai frumoase monumente ale capitalei.

În nord, cartierul Montmartre este ca un sătuc fermecător care atrage vizitatorii din lumea întreagă.Cuplurile adoră să se piardă pe străduțele sale boeme care duc pe scările de la Butte până la bazilica Sacre-Coeur, accesibilă și prin micul tren din Montmartre, și își pot oferi un tur de manej în frumoasa Place des Abbesses. În aceeași piață poți admira celebrul perete Te iubesc, imaginat de Frederic Baron și Claire Kito, acest celebru mozaic dedicat declarației Te iubesc în 280 de limbi diferite. În timpul zilei, cuplurile pot să își facă un portret la artiștii pictori din Place du Tertre. La câțiva păși se află minunatul Muzeu al Vieții Romantice, un loc calm în care timpul parcă se oprește-n loc. 

Situat în centrul istoric al capitalei, Le Marais este un cartier în același timp modern, plin de viață, și istoric, care îi seduce la fel de mult pe îndrăgostiți. Aceștia se plimbă pe străduțele înguste ale vechiului Paris, și întâlnesc cele mai vechi monumente ale orașului. La Place des Vosges, care găzduiește casa lui Victor Hugo este un loc ce nu trebuie ratat.

La Rive Gauche pariziană (malul stâng al Senei) și mai ales Saint Germain des Preș, este un alt cartier foarte romantic și binecunoscut iubitorilor orașului francez. Încărcat de istorie, a fost locul tradițional de întâlnire alartiștilor și intelectualilor, care se reuneau la Deux Magots și Cafe de Flore. Lăsați-vă seduși de magia care emană din aceste locuri de neuitat. Chiar lângă muzeul Delacroix, piață Furstenberg este unul din cele mai bine păstrate locuri ale capitalei.

În jurul romaticelor Ile Saint-Louis și Ile de la Cite, malurile Senei sunt propice plimbărilor în doi. Conform tradiției, îndrăgostiții trebuie să se sărute, punându-și o dorință, sub Pont Marie, supranumit și Podul îndrăgostiților. Le Pont des Arts și Le Pont de l'Archeveche sunt și ele locuri de întâlnire ale cuplurilor din toată lumea, care atârnau câte un lacăt că semn al dragostei lor. Însă acum, moda lacătelor a fost înlocuită de cea a selfie-urilor, mai puțin grele de dus pentru panourile podurilor. Pe Pont des Arts tradițional, îndrăgostiții fac picnic-uri în doi. Unii simplu, cu o sticlă de vin și ceva de ronțăit, alții aduc și o pătură pe care se așează, cu farfurii și tacâmuri.
 

Printre cele 37 de poduri și pasarele care traversează Sena, cel mai celebru dintre ele este fără îndoială Pont Neuf, care datează din secolul 16. La doi pași, nu trebuie să ratați fermecătorul scuar Vert-Galant, care a fost construit în onoarea regelui Henri IV (supranumit Vert-Galant din cauza gustului său pronunțat pentru femei).
 

Paris este capitala mondială a romantismului și generații de îndrăgostiți s-au sărutat în toate colțurile orașului. Locurile clasice de neocolit pentru un sărut de neuitat sunt: La Place de L'Hotel de Ville, esplanada Trocadero, primul etaj al turnului Eiffel, scările de la bazilica Sacre-Coeur, treptele Operei Garnier, esplanada Nôtre Dame, podurile peste canalul Saint-Martin, și, bineînțeles, bulevardul Champs Elysees, care se poate admira dinmagnifica Place de la Concorde.
 

2. Veneția

Veneția este alt oraș european binecunoscut pentru farmecul său, și ca loc de predilecție pentru îndragostiți. Orașul pe ape are magie și mister, o atmosferă cu adevărat specială. Cetatea Dogilor este unică în lume: frumusețea canalelor, ambianța cartierelor, magia labirintică a străduțelor, arhitectura sublimă a palatelor. Iată un mic ghid pentru a petrece un week-end la Veneția, de 2 sau 3 zile. Trebuie să urcați în turnul din insula San Giorgio Maggiore pentru a aprecia o panoramă superbă asupra Veneției.

Vizitați Palatul Dogilor și podul Suspinelor. Mergeți să beți un pahar într-un bar sau restaurant din cartierul Cannaregio (mai puțin turistic, dar șarmant)
Beți o cafea pe malului canalului principal (Canal Grande), și profitați de soare, căci pe străduțe este rar soare, ele fiind înguste.

Plimbați-vă și pierdeți-vă în colțuri mai puțin frecventate decât cartierul San Marco: San Polo, Dorsoduro, Cannaregio.

Luați un vaporetto și mergeți să vizitați insula Burano cu casele sale colorate. Luați linia 1 sau 2 vaporetto și coborâți pe canalul principal de la gara rutieră până la piața San Marco. 
Mergeți pe podul Rialto seara când este mai puțină lume și admirați palatele iluminate pe malurile canalui principal.

Pe scurt, Veneția vă poate oferi romantismul ambiant care se va potrivi de minune cu sărbătoarea Sfântului Valentin.

3. Barcelona

De ce este o destinație ideală pentru un week-end de îndrăgostiți? Barcelona strălucește prin veselia sa, prin climă, prin gastronomie și cultură. Vă veți simți în vacanță din prima secundă. Imaginați-vă că vă veți plimba pe plajă cu jumătatea dumneavoastră după ce veți fi admirat minunățiile arhitecturale ale orașului. Un vis. Iar această magie nu se termină la apusul soarelui. Căci Barcelona atunci se trezește! După o lungă săptămână de muncă, orașul catalan este destinația ideală pentru un week-end în doi. Locurile obligatorii pe care trebuie să le vizitați sunt următoarele: parcul Guell, unul din cele mai frumoase locuri din Barcelona. Vizita sa vă va ocupa aproape două ore. Puteți vizita si Casa Gaudi în interiorul acestui parc. 
Passeig Gracia, o stradă unde veți găsi minuni arhitecturale realizate de Gaudi, Casa Batlo și Casa Mila.

În parcul Ciutadella veți vedea celebrul arc de triumf al lui Josep Vilaseca i Casanovas, care a constituit intrarea expoziției universale din 1888. Acest parc adăpostește și o grădină zoologică, parlamentul Cataloniei și muzee.

Este obligatoriu să vă plimbați pe Barceloneta, promenada de-a lungul mării. Aceasta a fost creată în 1753.

La Rambla, strada emblematică a Barcelonei, pe care veți găsi florării și suveniruri. Plimbarea este foarte agreabilă. Este centrul cel mai animat al orașului.

Barri Gotic, adică de fapt cartierul gotic al orașului. Mergeți pe străduțele strâmte și sinuoase. Veți ajunge în Placa de Catalunya.

Pentru un week-end insolit la Barcelona, puteți urma un curs de bucătărie catalană, pentru a găti tapas, paella și alte specialități. Sau vă puteți pierde în labirintul din Parcul Laberint d Horta. Urcați cu telefericul la Montjuic, colina din vestul orașului. Sus veți găsi o cafenea cu o terasă mare pentru a profita de vederea asupra portului. Apoi veți putea coborî și vă veți opri în fața Palau Nacional pentru a admira un spectacol de apa, lumină și sunet.

Următoarele două destinații sunt pentru cei care doresc un sejur mai lung de Sfântul Valentin.

4. Fuerteventura. Este o insulă fermecătoare care face parte din Canare. În această insulă, datorită apropierii sale geografice de Africa, temperaturile sunt de 25 de grade în decembrie. Fiecare insulă din Canare este diferită, cu personalitate proprie. Despre Fuerteventura se spune că este insula liniștii. Peisajele sunt paradisiace. Insula are plaje mari de nisip fin și dune, peisaje amețitoare. Încă din avion poți vedea Dunele Corralejo, în nordul insulei, înainte de aterizare. În sudul insulei sunt alte dune,la Costa Calma, nu departe de plajele Jandia. În nord, la Corralejo și în sud, la Jandia, se pot găsi cele mai multe hoteluri de 4 și 5 stele, și centre turistice, iar în centrul insulei, la Caleta de Fuste.

Dacă doriți să parcurgeți insula, veți descoperi mici sate fermecătoare cu multă istorie. În nord puteți vedea insula Lobos, de unde se poate vedea Lanzarote. Se poate lua vaporul spre insula Lobos, traversarea durează 20 de minute. Fuerteventura a fost prima insulă cucerită în 1402 de normandul Jean de Bethencourt, cu susținerea regelui Castiliei. A fondat Betancuria după debarcare, mic sat care a fost prima capitală a Canarelor.

Există și faruri care se pot vizita, ca El Cotillo, El Toston, biserici foarte interesante, ca cea Pajara, biserica Santa Maria de la Regla, cu decorațiuni aztece la porți, sau Ajuy, din zona cea mai veche a Canarelor. Există și vucani, cum ar fi Tindaya, munte sacru pentru primii locuitori ai Fuerteventura. Pe scurt, o destinație foarte exotică.

5. Buenos Aires

Orașul din America Latină, plin de viață, capitala incontestabilă a tangoului. Un cadou foarte frumos de Sfântul Valentin este un sejur de 9 zile în care cuplurile pot învăța tango direct la Buenos Aires, și pot vizita orașul în același timp.

Este un oraș absolut superb, cu locuri minunate. Străzile răsună de muzică, iar la căderea serii, dansatorii invadează orașul, străzile și cafenelele. Buenos Aires este considerată ca cea mai europeană dintre orașele Americii Latine, însă inima sa bate în ritmul tangoului și a dansurilor latine. Vă puteți plimba pe străzi, care vă vor duce în locuri absolut remarcabile, ca romantism, dar și locuri culturale. Există agenții de turism specializate care propun mai multe programe la Buenos Aires, dintre care cel mai potrivit pentru Sfântul Valentin este acela care combină vizita cu lecțiile de tango. Le puteți găsi aici: Buenos Aires Learning Tango (http://travel.argentinianexplorer.com/ta09-tour-buenos-aires-learning-tango.php)

 

 

 

"Gatitul este precum iubirea: Trebuie sa te implici cu totul, sau sa nu te implici deloc."
Harriet van Horne
© Copyright GreenBoutique.ro 2022. Toate drepturile rezervate. Operator de date cu caracter personal atestat de ANSPDCP, sub numarul 27545
 
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: